• Arc zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok. 2017.12.08-án ájulás következett be nálam amiből fakadóan bevertem a fejem jobb oldalát a jobb halántékom felett. Hatalmas dudor, szédülés, hányás, kettős látás lépett fel.Korházba kerültem.2017.12.09-én(másnap több mint 24óra eltelte után) koponya CT csináltak nálam. Teljesen negatív lett. Volt szemészeti viszgálat is, az is negatív lett. 4nap kórház után hazaengedtek mert elmúltak a tüneteket. Kb 2 hete vissza jött a kettős látásom.De csak a jobb szememre (jobb oldalt ért az ütés) és ébredés után vagy erősen jobb oldalra való nézés/koncentrálás következtében jelentkezik. Viszont kb másfél hete elkezdett zsibbadni a bal oldali arcom/szemkörnyéke/orr cimpa/szájszél/fültő. Olyan kérdésem lenne h ez a zsibbadás összefüggésben lehet e a tavalyi ájulás által bekövetkezett agyrázkódással vagy lelki eredetű (pánik betegségem van) mert aggódok a szemem miatt? Merre menjek vizsgálati *útvonal* ként? Aggasztó a minden napos zsibbadás, aggasztó a kettős látás is. Köszönöm a segítséget/válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a agyrázkódás témában

        Kedves Kérdező! Leveléből kiderül, hogy az agyrázkódását szakmai szempontból teljesen szabályosan kezelték, koponya CT vizsgálattal a szövődményeket is kizárták.Ön panaszmentesen távozott a kórházból.Traumás szövődmény a fejsérülést követően is kialakulhat, de panaszai és az eltelt idő alapján ez nem valószínű. Jó lenne viszont tudni az ájulás okát, és arra koncentrálni, hogy ilyen elesés ne ismétlődhessen meg. A mindennapos aggodalmaskodás mindenképpen ártalmas pszichés zavar, ennek kezelése lenne a megfelelő "útvonal" a jövőben. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2018. február 01., 10:23; Megválaszolva: 2018. február 03., 07:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt dr nő Kérdésem a következő lenne. Hirtelen lábgyengeseg fog el és szinte erőtlen leszek és szédülök. Felfelé nem tudok néni mer szintén szédülök ill balszemem is nagyon nyom. Hova forduljak mien kivizsgálásra vernyomasomra szedek...
        Tisztelt Doktor úr! A következő Mr leletet kaptam. Nem tudom értelmezni. Kérem szíves szakvéleményét. A lumbalis lordosis szabályos.Jobbra konvex scoliosis található. Mérs spondiolis és főkéntés főként az alsó szegmensben kifejezetten...