• Agyrázkódás utáni fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Kb. 3 hete beütöttem a koponyámat (bal temporális csont hátsó-felső részénél). A koponyacsont nem sérült meg, nem veszítettem el az eszméletemet, sem szédülés, sem hányingerem nem volt. Azonban 1 napot követően elkezdett fájni a fejem, amolyan tompább, diffúz, változó intenzitású fájdalommal, esetenként a koponyatetőnél érzek nyomó-szorító érzést. A balesetet követően megvozsgált neurológus, koponya rtg, és natív koponya CT is készült, mindent rendben találtak, agyrázkódást véleményeztek. Azonban ez a fejfájás azóta is megvan, ami fizikai terhelésre (emelés, sport, rázkódás az autóban) fokozódik. Paracetamollal, esetleg Aflaminnal csillapítom a fájdalmat. Az lenne a kérdésem, hogy mikor múlik el egy enyhébb agyrázkódást követő fejfájás és mit érdemes tenni a javulás érdekében? Köszönöm. Gábor

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a agyrázkódás témában

        Kedves Kérdező! Leírásában a sérülést követően az agyrázkódás kardinális tünetei hiányoznak.( erős fizikai behatást követő eszméletvesztés, emlékezetkiesés, hányás, szédülés) A magam részéről a később fellépő fejfájás eredetét nem agyrázkódásnak véleményezném. A kivizsgálás viszont nagyon helyesen megtörtént, negatív eredménnyel. Azt javasolom, vegye számba a meglévő fejfájás egyéb lehetséges okait, különös tekintettel arra, hogy a koponyatetőnél leírt nyomó, szorító fájdalom a tensiós fejfájásra jellemző. Javaslatom több pihenés, kevesebb fájdalomcsillapító. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2018. június 01., 19:32; Megválaszolva: 2018. június 04., 06:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor! Problémám, hogy másfél hónapja vissza-visszatérően szédülök, volt, hogy a fekvésen kívül semmi sem volt stabil több napig. Kaptam fülcseppet, antibiotikum kezelést, Betagent, és antihisztamint (gyulladt volt a jobb fülem, és...
        Kedves Doktornő! A kisfiamnál a születését követően oldalkamra tágulatot állapítottak meg, mely miatt rendszeresen járunk kontrollra. Szeretnem a véleményét kérni, hogy a megadott adatok alapján mi állapítható meg, mert az ultrahangot...
        Tisztelt DoktorÚr, Januári fejfájásom miatt most újbóli Mr vizsgálatra küldtek amelynek ími az eredménye. "Lefordítaná nekem Doktorúr, hogy mit is jelent ez. Köszönöm. Illetve mia teendő?! Köszönöm. Üdv Eredmény : A koponyáról axialis...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.