Esszenciális tremor 2

Üdvözlöm ismét kedves Dr. Szappanos Zsuzsanna! Előző kérdésem: https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/neurologia/154539 Egy régi neurológus ismerősünknél voltunk látogatóba, ahol ő állapította meg az ET-t. Tudom, hogy ennyiből nem lehet diagnózist felállítani. Nem új-keletű a kéz remegés, ugyanis legalább 4-5 éve tart, ha nem továbbra nyúlik vissza, pontosat nem tudok mondani. Vannak helyzetek, amikor erőteljesebb a remegés, pl, amikor fellépés előtt izgulok, nagyon ritkán van, hogy a lábam is beleremeg, de az lehet, hogy tényleg csak az izguláskor. Néha-néha mikor felkelek és a reggeli kv mellett cigizek, akkor is picit erőteljesebb. Tegyük fel, hogy tényleg ET-s vagyok, ebben az esetben is elképzelhető spontán javulás? Valamint, mennyire gyakori, hogy az ET-s betegeknek az állapota meg marad egy enyhe verziónál? Minden jót kívánok, és elnézést a sok kérdésért!

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza tremor témában

Kedves Kérdező! Levele megerősítette a gyanumat, miszerint ez nem ET. Felesleges rajta rágódni.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2017. augusztus 29.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Esszenciális tremor
Kedves Dr. Szappanos Zsuzsanna! Esszenciális tremorom van, és érdeklődnék, hogy a kéz remegés mindenképpen rosszabbodni fog? Ugyanis olvastam, hogy az ET az...
Esszenciális tremor roszsabbodása?
Jó napot kívánok! Esszenciális tremorom van. Enyhe állapotú, különösebben nem zavar. Versenyszinten játszom számítógépes játékot, ahol az egér segítségével...
Orthosztatikus tremor also vegtagokban....
Tisztelt Doktor No! (dr. Bessenyei Monika). Az utobbi honapokban tetszett valaszolni kerdeseimre, nagyon szepen koszonom. Tobbszor tetszett emliteni a...
Esszenciális tremor?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az esszenciális tremor előfordulthat egy csecsemőnél is? Kislányom felső végtagi remegései és arca remegése, "megnyúlása" kezd...
Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió