Esszenciális tremor roszsabbodása?

Jó napot kívánok! Esszenciális tremorom van. Enyhe állapotú, különösebben nem zavar. Versenyszinten játszom számítógépes játékot, ahol az egér segítségével fontos a célzás. A kérdésem az lenne, hogy ez fog e rosszabbodni? Vagy az is elképzelhető, hogy megmarad életem végégig ugyanezen a ponton a remegés? Előre is köszönöm válaszát! További szép napot!

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza tremor témában

Kedves Kérdező! Az Ön életkorában ez a diagnózis igen ritka. Végső soron az a döntő, hogy a remegés melyik testhelyzetben a legkifejezettebb. Nyugalomban, fixált helyzetben, vagy akció közben fokozódó. Ha a versenyzésben nem zavarja, akkor egyelőre jobb, ha nem foglalkozik vele, sőt, valószínű, hogy a kézremegés megmarad a jelenlegi szinten, vagy javulhat is. Minden jót kívánok. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. január 13.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Esszenciális tremor 2
Üdvözlöm ismét kedves Dr. Szappanos Zsuzsanna! Előző kérdésem: https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/neurologia/154539 Egy régi neurológus ismerősünknél...
Esszenciális tremor
Kedves Dr. Szappanos Zsuzsanna! Esszenciális tremorom van, és érdeklődnék, hogy a kéz remegés mindenképpen rosszabbodni fog? Ugyanis olvastam, hogy az ET az...
Orthosztatikus tremor also vegtagokban....
Tisztelt Doktor No! (dr. Bessenyei Monika). Az utobbi honapokban tetszett valaszolni kerdeseimre, nagyon szepen koszonom. Tobbszor tetszett emliteni a...
Esszenciális tremor?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az esszenciális tremor előfordulthat egy csecsemőnél is? Kislányom felső végtagi remegései és arca remegése, "megnyúlása" kezd...
Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió