Esszenciális tremor?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az esszenciális tremor előfordulthat egy csecsemőnél is? Kislányom felső végtagi remegései és arca remegése, "megnyúlása" kezd aggasztani. Kivizsgálták ugyan, hogy kizárják az epilepsziát, amit sikerült is eeg-vel. Érzelmi megnyilvánulásból adódik szerintük a remegés, de hozzáteszem, tanácstalanul álltak a gyerek tünetei előtt! Én pedig igyekszem fényt deríteni arra, hogy igazuk van-e, mert a remegés nem múlik, ilyenkor még levegőt sem vesz. Mindig cselekvéskor jelentkezik! Elvileg az izomletapadásait kikezelte egy Dévényes masszőr hölgy, a jobb lapockájánál volt és a nyakán, ferde nyakkal született. Lehet hogy ebből adódik a remegés hogy még feszes? Vagy tremor is lehet? Köszönöm válaszát. M. Kinga

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza tremor témában

Kedves Kérdező!

Ahhoz látni kellene ezt a remegést, hogy meg lehessen mondani, mi lehet a hátterében. Tremor csecsemőkorban nem jellemző. Le kellene videozniuk és a videot bevinni a gyermekneurológusnak, hogy lássa a jelenséget. Sokszor teljesen ártalmatlan jelenségekről van szó, gyakran rossz "szokás", de lehet még összefüggésben az idegrendszer éretlenségével is.

Mindenképpen gyermekneurológiai vizsgálat ismétlése szükséges.

Kérdés: 2010. november 17., 16:35; Megválaszolva: 2010. november 20., 16:32
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Esszenciális tremor 2
Üdvözlöm ismét kedves Dr. Szappanos Zsuzsanna! Előző kérdésem: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/neurologia/154539 Egy régi neurológus...
Esszenciális tremor
Kedves Dr. Szappanos Zsuzsanna! Esszenciális tremorom van, és érdeklődnék, hogy a kéz remegés mindenképpen rosszabbodni fog? Ugyanis olvastam hogy...
Esszenciális tremor roszsabbodása?
Jó napot kívánok! Esszenciális tremorom van. Enyhe állapotú, különösebben nem zavar. Versenyszinten játszom számítógépes játékot, ahol az...
Klinikailag izolált syndroma?