CT LELET EREDMÉNYE

Tisztelt Dr.-nő! Állandóan fáj a fejem, gyakran szédülök, ezért a háziorvos elküldött CT vizsgálatra. A CT leleten ez áll: Norm. tágasságú, szimmetrikus kamararendszer. Empty sella valószínű. Középvonalban dislocatio, a féltekékben körülírt kóros denzitas nem látható. Mindkét ACI fala meszes. A felszíni liyuorterek kissé tágabbak. Vélemény: Kezdődő arteriosclerosis. Mérsékelt atrophia. Empty sella susp. A kérdésem az lenne, hogy mi a betegségem a lelet alapján, mitől fájhat állandóan a fejem és mitől szédülök? Mi lehet rá a gyógymód? Továbbá pajzsmirigy műtétem is volt 2014. év elején és a műtét helyén egy borsónyi nagyságú göb található. Mi lehet az? N.sipek, 2015. november 02. Válaszát várva Köszönettel: Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A pajzsmiriggyel kapcsolatos kérdésére nem tudok felelni, mert hiányosak az információk, ezentúl nem is az én szakterületem. Az empty sella kifejezés azt jelenti, hogy az agyalapi mirigy nem a szokott helyén található, de ez csak egy anatómiai variáció, panaszt, tünetet nem okoz. Fejfájás és szédülés miatt készült koponya CT felvétel szerencsére súlyosabb betegséget nem igazolt. Az agyi főverőerek meszesedése miatt nyaki ultrahang vizsgálat szükséges, ami pontosabban kimutatja, ha nagyobb szűkület, keringészavar fennáll.Ha igen, ennek mértékétől függ a gyógyszeres kezelés, ha érelzáródás igazolódik, érsebészeti vizsgálat, műtét jön szóba. Agyi érelmeszesedése enyhe szédülését magyarázhatja. Mindenképpen szükséges a folyamat késleltetése, agyi keringés javítása. Mindezt remélem, megkapja a területileg illetékes neurológiai szakrendelésen.Fejfájását központi idegrendszeri betegségeken kívül számtalan egyéb tényező is kiválthatja, ez lehet pszihiátriai ok is, ezért ezirányban is további vizsgálatok szükségesek.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. november 02., 19:08; Megválaszolva: 2015. november 03., 16:55
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tarkón tájon nyomás, koponya MR...
MR lelet értékelése
Kedves Doktor Nő / Úr! A segítségét szeretném kérni …. Kb. két hete tartó fejfájás mely nem elviselhetetlen inkább idegesítő hogy mindig...
Fejfájás oka
Kedves Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni… a közelmúltban elszenvedtem egy kis agyi infarktust. Kb. tíz napi fejfájás után ami ugyan...
MR vizsgalat
MRi, Jó napot kívanok szeretném megkerezni hogy mi a velemenye , az MR agykoponya vizsgalatomrol. Kontrasztanyagos vizsgalat T2,DWI,SWAN T2* T1...
2 éve tartó fejfájás
Tisztelt Doktor úr! 2 éve tartó fejfájásomnak egyenlőre senki nem találja az okát. A fejfájás jellege baloldali halántéktól fejtetőig...