Műtéti lehetőségek

Tisztelt Doktornő! 15 éves korom óta gondozott Epilepsziás beteg vagyok. A legutolsó MR eredményem kapcsán kérdezném hogy milyen műtéti lehetőségeim vannak? Mik az esélyeim? Mr: A bal oldali sulcus centralis mélyén a középvonaltól 16 mm-re elhelyezkedő kb. 13 mm legnagyobb átmérőjű, cavernosus haemangioma.2008 hoz képest a jelintenzitás heterogénebb lett, ami az állományában történt bevérzésekre utal.Kontrasztanyagos képeken megfigyelhető hogy a dorsalis-felső kontúrjához a gyrus postcentralisban összeszedő, majd a sulcus centralisban felfelé haladva egy hídvénába szájadzó DVA csatlakozik. Vélemény: DVA-val kísért bal centralis cavernosus haemangioma. Arra lennék kíváncsi hogy mivel beszéd és mozgató idegközponton van a műtét milyen kockázatokkal járhat? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza haemangioma témában

Kedves Kérdező!

Az Ön betegsége komoly idegsebészeti gyakorlatot és alapos megfontolást igényel. Ehhez nekem nincs megfelelő jogosultságom. Annyi bizonyos, hogy ezt a haemangiomát jó lenne mielőbb kiiktatni, nehogy nagyobb bevérzést okozzon.

Javasolom, hogy lakóhelyétől függően jelentkezzen idegsebészeti centrumban véleményezésre.

Minden jót kívánok. üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 25., 08:33; Megválaszolva: 2015. március 25., 16:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?