5 hetes csecsemő alacsony trombocitaszáma

Kisfiam január 4.én született, másnap már közölték az alacsony trombocitaszámot, és 20-30 közötti hemangiómát számoltak a testén.ezek száma nem nőtt, mérete nem nagyobbodott, enyhe kidudorodás háromnál észlelhető. Azóta több vérvétel volt, a trombocitaszámok így változtak: 01.04.én 94, 01.05.én 90, 01.07.én 102, 01.12.én 85, 01.14.én 94, 01.22.én 106, 02.05.én 87 Egyenlőre nem akarnak tovább vizsgálódni mert súlya és egyéb fejlődési dolgai is rendben vannak, de én aggódom.... Okkal? Nem lenne célszerűbb már most további vizsgálatoknak? mi okozhatja ezt nála? Folyamatosan figyelem a piros foltokat, illetve pöttyöket, nézem a székletét, vizeletét, minden rendben.Szopik, és mellé Milumil Ha start tápszert kap pótlásnak, átlag napi 600ml-ből210 a tápszer.

Dr. Balogh Andrea válasza haemangioma témában

Kedves Kérdező!

Azt tanácsolom, hogy ha eddig a kórházban nem konzultáltak gyermekhaematologus orvossal akkor mindenképpen vigyék el a kicsit egy ilyen szakemberhez. Ő foglalkozik a vérképző rendszer - ilyen a thrombocyta azaz vérlemezke - betegségeivel. Háziorvosuktól tudnak beutalót kérni.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2016. február 06., 10:28 ;Megválaszolva: 2016. február 08., 17:23
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?