Ideggyulladástól lehet folyamatos lábzsibbadás?

Tisztelt Doktornő! Idén jan. 12-én Le akartam ülni amikor erős fájdalom hasított a derekamba, utána ne is tudtam teljesen felegyenesedni. Elmentem háziorvoshoz szedjem a Mydetont Diclac-kal kenjem. Már aznap alig fájt a derekam, de két napra rá elzsibbadt a bal lábam. Kértem beutalót, pénteki napon mentem Neurológiára Reumon injekció lett Kiírva, aznap kaptam is már egy injekciót este elkezdett zsibbadni a jobb lábam is. Az injekciók után két nap jobb volt ujra belehasított a derekamba a fájdalom a lábaim azóta is zsibbadnak. A zsibbadás javult de itt-ott zsibbad főleg ha többet mozgok. 1 hétig kaptam infúziót és gerincbe injekciót. Az MR szerint körülírt kiboltosulást vagy gyöki compressiót nem mutat. Idegsebész szerint semmi baja a gerincemnek. Rossz mozdulat esetleg, leizzadástól megfázott a derekam. 12 éve voltam műtve 4-5-ös csigolyánál leszakadt a sérv. Azóta néha-néha fájogat a derekam. Ha nem újult ki a sérvem akkor valóban ideggyulladástól zsibbadnak még mindig a lábaim? A masszírozást az orvosok nem ajánlják, séta, úszás, kerékpár, torna. Most szedem a millgamma N-t.Kiváncsi vagyok a véleményére Ön ajánlja-e a masszázst, elmúlik-e valaha a zsibbadás. Idegi okokra is rávezetett az orvos hiszen a műtét után is előjött a pánikzavar és most is. Olyan ideges voltam hogy az ételt alig bírtam lenyelni. Mostmár van étvágyam a zsibbadás viszont kezdettől fova alvásnál nem zavar, csak ha reggel felkelek a mozgás hatására elkezdem érezni és minnél többet jövök-megyek annál jobban zsibbad és hamar elfáradnak a lábaim. Ön mit javasol? Üdvözlettel és köszönettel R. Rózsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza ágyéki porckorongsérv,pánik témában

Kedves Kérdező!

Úgy gondolom, a 12 évvel ezelőtti porcokorongsév, a műtét, a hosszas kezelés mély nyomokat hagyott Önben, sőt, ezt követően pánik betegség tünetei is előjöttek.Érthető, hogy ezután a januárban jelentkező derékfájásos panaszaitól mielőbb szeretett volna megszabadulni. Az injekciók, infúzió, és a negatív MRI még mindig nem győzték meg kellően, hogy a jelenlegi tüneteket nem újabb porckorongsérv okozza.Zsibbadása nem ideggyulladás miatt van, sajnos, nagyon valószínű, hogy most is a betegségtől való félelem "dolgozik" Önben és okozza a furcsa fizikai tüneteket.Higgyen az MRI leletének. A feszültség oldódásával remélhetőleg elmúlik a panasz, és visszatér az élete a rendes kerékvágásba. Alkatának és ízlésének leginkább megfelelő testmozgást rendszeresen végezzen, de ne erőltesse túl magát! Ne feledkezzen el az egészséges táplálkozásról sem.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. február 27., 23:34; Megválaszolva: 2015. február 28., 08:00
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nyaki fajdalom
MRI es arc es covid
Tisztelt Doktor Úr! A novemberi Covid fertőzésem óta fáj az arcom, fülem, stb., de minden leletem jó. Egy hete nagyon szédülök és a hangok is...
Agykoponya MR natív vizsgálat
Epilepszia?
Mi lesz, ha lejár az egy év?