• Gerinc betegseg

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor! Mr vizsgalatom eredmenyeben kernem a segitseget, ertelmezeset valamit lehetseges kezelesi modokban valo tajekoztatast. gerinc íve diszharmónikus, enyhén balra convex, az ágyéki lordosis kiegyenesedett. A csigolyatestek magassága megtartott, a peremszélek megnyúltak. A zárólemezek helyenként hullámos kontúrúak, egy-egy apró Schmorl herniával. A conus medullaris az L.I. csigolya magasságában végződik, jelszerkezete szabályos. A discusok jelintenzitása a T2 súlyozott szekvencián mérsékelten csökkent. Az L.IV. discus megnyúlt, rajta széles alapú bal mediolateralis hernia látható, mely kp. fokú stenosist okoz, a bal L.5. gyököt deformálja. Az L.V. discuson medialis hernia figyelhető meg, kp. fokú stenosissal, gyöki compressio nélkül. Vélemény: -------------------- Mérsékelt spondylosis, polydiscopathia. Hullámos zárólemezek, Schmorl herniák.– morbus Scheuermann következményei. Stenosis canalis spinalis et hernia mediolateralis disci L.IV.l.s., a bal L.5. gyök deformálásával. Stenosis canalis spinalis et hernia medialis disci L.V.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a ágyéki porckorongsérv témában

        Kedves Kérdező! A vizsgálat a gerinc háti szakaszán gyermekkorból eredő csigolya gyulladás maradvány tüneteit igazolja, statikai probléma, gerincferdülés mellett. Az ágyéki gerincen az LIV-LV csigolya között bal oldali porckorongsérv mutatható ki, mely az L5 ideggyököt nyomja, ez alsó végtagi fájdalom mellett egyéb tünetet is okozhat. A porckorong sérv kezelése lehet konzervatív, fizikoterápia, de fiatal korát tekintve esetenként műtéti kezelés is szóba jöhet. Ennek eldöntése idegsebészeti vizsgálat során történik. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. szeptember 02., 07:55; Megválaszolva: 2019. szeptember 03., 06:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: