zsibbadás, fájdalom

Tisztelt Dr.-nő! Kérdésem, hogy mitől? Nem tudok olyan testrészt mondani ami nem fáj (évek óta) , kiemeni viszont kitudnám: boka, sarok, lábfej, térd, csípő, gerinc, könyök, csukló, újjak, vállak, nyak.Ezek közül a legzavaróbb mindenek között a váll, újj zsibbadása és fájdalma.Eleinte csak este jelentkezett, azt hittem elaludtam. Aztán már napközben is jelentkezettegyre erősebben. Ma ott tartok, ha leülök alig bírok felállni és elindulni. A wc-is gond mert reggel annyira merev vagyok, hogy nem bírok elfordulni, vagy a kezemet hátrahaljítani..Reggel a kezemet legalább egy fél óráig rázom mire megtudok fogni valmit, ugyanis annyra zsibbad és fáj és olyan mintha le lenne bénulva mert egyáltalán nem tudom ökölbe szoritani.Nagyon sokszor felkelek hajnalban és ülő helyzetben alszom, lógó kézzel mert így nem zsibbad annyira. A nyakam baloldalra már kb.3 éve nehezen tudom forditani, először azt hittem, hogy elaludtam, de nem, bár az érzést ahoz tudnám hasonlítani azóta is. Mi lehet a gond? Zavar, mert kellemetlen, zavar a munkában, valamint ezáltall úgy érzem magam mint egy 70 éves ember.Lekötelez válaszával.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Az ízületi fájdalmak izommerevséget idéznek elő, emiatt másodlagosan a vérkeringés, pontosabban az idegek vérellátása is zavart szenved, ezért érzi zsibbadtnak az ujjait.34 éves korban, ilyen komoly mozgásszervi betegségre utaló panaszok esetén alapos kivizsgálás szükséges. A háttérben autoimmun betegséget, polyarthritist kell elsősorban kizárni.Lehetőleg minél előbb keressen egy jó rheumatológust, aki kivizsgáltatja, majd a diagnózistól függően, szükség esetén gyógyszeres, vagy egyéb adjuváns kezelést javasolhat. Mozgásszegény, túlhajszolt, stresszes életmód mellett hasonló panaszok előfordulnak kizárólag idegi alapon.Ilyenkor jó hatású a relaxáció.Táplálkozási zavar, vitamin, vagy ásványi anyag hiány esetén a káros táplálkozási szokásokkal való szakítás, vitaminpótlás javasolt.

Semmiképp ne halogassa tovább, törődjön többet egészségével.

Levelében leírt panaszai alapján ennél konkrétabbat nem lehet sem véleményezni, sem javasolni.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 18., 23:40; Megválaszolva: 2015. január 20., 17:27
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése