Meleg, bizsergő érzés a fejben.

Tisztelt Doktornő! Másfél hónapja megállapítottak nálam egy billentyű hibát feltehetőleg veleszületett (Mitralis prolapsus enyhe regurgitációval) . Az orvosom szerint kezelést nem igénylek és mozogjak sokat. Azóta rendszeresen sétálok/kocogok és 2 hétig jól is éreztem magam. Viszont 1 hete észrevettem, hogy a szemem mögött az izmok fájnak (mivel alacsony a vérnyomásom [103-107/74-75] és a keringésemmel sincs minden rendben feltehetőleg ez okozza) . Viszont az idegesítöbb tény az, hogy mozgás után vagy hirtelen fejmozgásra érzem hogy a fejemben mintha elpattanna valami és meleg érzés jelentkezik ott bal oldalon a fejtetőm mellett kicsivel. Ez konkrétan alvás után szűnik meg teljesen csak, viszont ilyenkor a szemem is sokkal jobban fáj és a bal fülem el kezd csilingelni elég nagy mértékben. Emellett néha szédelgek fekvő állapotban. Sokszor zsibbadó érzést érzek a nyakamon hátul és a tarkómon. Ezeket mind az alacsony vérnyomásom és a billentyű hibám okozza? 22 éves létemre nem igazán szeretnék agyvérzést kapni (és mivel enyhén hipohonder vagyok a pattanások után azonnal leszoktam "tesztelni" hogy nem kaptam e agyvérzést.) Elég ijesztő. Orvosom már tanácsolta hogy ha nem múlik akkor mennyek nyaki gerinc kivizsgálásra. Ön mit javasol? Vércukor szintem normális, picit alultáplált vagyok, de nem szervi oka van, csupán az anyagcserém elég gyors.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza hypochondriásis témában

Kedves 22 éves Kérdező!

Levele végén megemlíti, hogy Ön hypochonder. Feltételezem, hogy nem először és nem utoljára fordul kérdéseivel orvoshoz, és valószínűleg mindig ugyanazt a választ kapja. Történetesen, amit az orvosa is megmondott, hogy kezelést nem igényel.

Természetesen igaz, hogy egy hypochonder is lehet szenvedhet valódi betegségtől, nem csak a képzelt tünetek miatt aggodalmaskodhat.Szerencsére, mivel Ön még fiatal, és eltekintve az enyhe mitrális prolapsusától, egészséges, így az Ön által leírt tüneteket nagy valószínűséggel a különböző betegségekkel kapcsolatos "képzelgései" okozzák.

Ahhoz, hogy teljesen biztos legyek a dolgomban, személyes vizsgálattal kellene meggyőződnöm véleményem helyességéről. Ebben az orvos válaszol rovatban ellenben csak rövid levele alapján tudok a betegekről véleményt mondani, diagnózisokat valószínűsíteni, és az általam legjobbnak tartottat javasolni a hozzám fordulóknak.

Levele elolvasása után meggyőződésem, hogy a hypochondriásisra utaló, életminőségét rontó panaszok miatt psychiáter szakorvoshoz segítségét kellene igénybe vennie.

Akár gyógyszer, akár psychotherápia, vagy sport, egészséges életmód javíthat állapotán.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2014. december 12., 17:47; Megválaszolva: 2014. december 14., 15:33
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás