Szükséges e másodvélemény?

Tisztelt Doktornő! A véleményét javaslatát szeretném kérni! Van egy egyhe neurogén izomkárosodásom.Volt több MR vizsgálatom ami negatív lett.SM-et kizárták.Nemrégiben volt egy újabb neurológiai vizsgálatom, egy VEP és egy BAEP vizsgálat. Ezidáig diagnosztizált betegségeim: Miaszténia grávisz, Csontritkulás, Leiden mutáció, Antifoszforlipid szindróma, MTHFR C677T génmutáció, Magasvérnyomás, Szívritmus zavar. VEP: Vélemény: a perif. látómezőt érintő ko-i praechiazmalis demyelinisatios károsodás jelei. BAEP: Jo. ingerlésekor szabályos válaszok reprodukálódtak, norm.abszolult és IPL.-ák. Bo. ingerlésekor II.hullám nem átlagolódott, V hullám abszolultlatenciája és az I.-V. IPL. megnyúlt. Vélemény: Bo.-i funkciószavar a pos és a mesencephalon területén. Doktornő szerint mi okozhatja a VEP és a BEAP-nál észlelhető eltérést? Koponya MR/MRA teljesen negatív. Tényleg nem kell foglakozni a fentebb leírt vizsgálati eredményekkel? Doktornő mit javasolna? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: B.László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza neurológiai vizsgálat témában

Tisztelt Érdeklődő!

azt javasolnám, hogy higgyen az orvosának, a saját érdekében.Ő rendkívül körültekintően vizsgálta ki. A kiváltott válaszok csak egy mozaik ebben, és a leírt eltérések igen gyakoriak és banális problémáknál (nyaki gerinc meszesedése által kiváltott keringési elégtelenség) is jelen vannak.

A diagnózisai viszont nem banális betegségekre utalnak, ezért nagyon fontos, hogy együttműködjön a neurológusával és vakon higgyen benne. Ha nem így tesz, akkor elveszti orvosa jóindulatát, és bár nekünk kötelességünk elfogulatlannak maradni, de azt azért mindannyian tudjuk, hogy ha orvos nem érzi a beteg bizalmát, akkor nem küzd érte. Ez pedig közel felére csökkenti a kezelés hatékonyságát.

Tartós panaszmentességet kívánok!

Kérdés: 2014. július 12., 20:18; Megválaszolva: 2014. július 13., 21:39
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
idegrendszeri vizsgálat
Tisztelt Doktornő! A közeljövőben egy munkakör betöltéséhez szükséges alkalamassági vizsgálaton kell részt vennem, ahol a vizsgálatok között...
Ilyen vizsgálatnál be kell...
Tisztelt dr Úr/Nő Azt szertném kérdezni hogy a következő vizsgálatokkal be kell-e feküdnöm: -Tudat állapt vizsgálat/alváséberenlét...
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...