idegrendszeri vizsgálat

Tisztelt Doktornő! A közeljövőben egy munkakör betöltéséhez szükséges alkalamassági vizsgálaton kell részt vennem, ahol a vizsgálatok között szerepel a szervi idegrendszeri vizsgálat is. Érdeklődnék, hogy hogyan történik ez a vizsgálat (mit fognak csinálni, kb. mennyi ideig tart, fájdalmas-e vagy valamilyen egyéb kellemetlenség várható-e, le kell-e és ha igen, mennyire- vetkőzni hozzá) Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza neurológiai vizsgálat témában

Tisztelt Érdeklődő!

A neurológiai vizsgálat 5-15 perc, nem jár fájdalommal és kellemetlenséggel. Mivel az egész tesz izmainak tömegét, tónusát is meg kell ítélni, szabályosan bugyiban és melltartóban kell vizsgálni, illetve ha mondjuk az ágyéki porckorongérv gyanúja miatt történik a vizsgálat, akkor meg kell nézni a farpofákat letolt bugyi mellett, néha a végbélreflexet is meg kell ítélni, ha mondjuk székelési gond van, amit összefüggésbe hoznak a porckorongsérvvel.

De általában, ha a betegnek nincs panasza és alkalmassági vizsgálatra jön, akkor csak mezítlábas állapotot kérünk és vékony pólóban, nadrágban vizsgáljuk a beteget, hiszen a munkaalkalmasságot kizáró betegségek elsősorban a beteg kórtörténetében szerepelnek, vagy feltűnőek, nem igényelnek finom vizsgálatokat.

Kérdés: 2016. június 18., 13:46; Megválaszolva: 2016. június 20., 00:07
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szükséges e másodvélemény?
Tisztelt Doktornő! A véleményét javaslatát szeretném kérni! Van egy egyhe neurogén izomkárosodásom.Volt több MR vizsgálatom ami negatív...
Ilyen vizsgálatnál be kell...
Tisztelt dr Úr/Nő Azt szertném kérdezni hogy a következő vizsgálatokkal be kell-e feküdnöm: -Tudat állapt vizsgálat/alváséberenlét...
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus