carpalis alagút szindroma?

tiszteletem az volna a kérdésem hogy ma voltam ENG-ésEMGvizsgálaton azt közölte a vizsgálo orvos, hogy a vezetési sebesség jo a könyökeimen, és akkor nem fog fájni ha nem könyökölök nem hajtom be stb ezt igazán nem értem mert 1 vödör vizet nem tudok elvinni 10m re hogy le ne kelljen raknom mert ég fáj görcsöl mintha áram rázná stb akkor hogy fujjam ki az orrom hogy telefonáljak gyakorlatilag semmit ne tegyek akkor nem fáj 2010ben megállapították hogy 2csuklo 2 könyök ben kialakuloban van, a jobb csuklot megmütötték az aránylag javult elötte a mozg.rehab dr tól kérdeztem mi lesz a kezeimmel azt mondta szo szerin, elkezd sorvadni akár meg is bénul tisztelettel kérdezem ezután hova menjek a panaszommal?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza carpalis alagút szindróma témában

Kedves Kérdező!

Nehéz igy javaslatot adni, mert nem igazodtam ki a problémában a leirtak alapján. Amennyiben a carpalis alagut szindróma igazolható volt elektromos vizsgálattal, és a panaszai is erre utalnak, akkor javaslom, hogy gyógyászati segédeszköz boltban vásároljon csuklórögzitőt, RB-31 számút, a saját kezére való méretet, és ezt a rögzitőt használja alvás közben minden éjjel, hogy pihenjen a keze. Ezt nehéz megszokni, de tartósabb viselés esetén eredményt szokott hozni.

Nem feltétlenül kell sem sorvadni, sem bénulni a kezének. Amennyiben az egész karja fáj, esetleg gond lehet a nyaki porckorongaival is, ezt neurológus szakorvos ki tudja vizsgálni.

Kérdés: 2013. január 23., 22:09; Megválaszolva: 2013. január 29., 16:22
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
zsibbadás
JÓ NAPOT KÍVÁNOK DOKTOR NŐ.OLYAN KÉRDÉSEM LENNE ŐNHÖZ MIVEL MÉG NEM VOLTAM ORVOSNÁL NEM TUDOM HOGY MILYEN SZAKTERÜLET FELÉ INDULJAK EL..ÉN EGY...
carpalis alagut syndroma?
Kedves Doktornő hetek óta zsibbadnak az ujjaim. Hüvelyk, mutató és középső ujj. valamint recseg -ropog a nyakam már évek óta. Nyaki röntgenen...
alagút szindróma
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Alagút szindróma gyanujával ENG-EMG vizsgálaton jártam. Miután a beküldő doktornő csak 17 én tud fogadni a lelettel, az...
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus