Carpalis alagút szindróma

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kézzsibbadás miatt EMG/ENG vizsgálaton voltam. A vizsgálat eredménye: Az elvégzett vizsgálatok jobb oldali hangsúllyal mko.-on carpalis alagut syndrómát jeleznek, emellett a bal könyök magasságban lehet észlelni egy focalis demyelinisatios károsodást a n. ulnaris esetén. Emellett különféle értékek vannak a leleten, amik nem tudom, mit jelentenek. És többek között az is, hogy a jobb oldalon: „sensoros neuronographia: Diag I-III. csukló szakaszon sensoros válasz nem azonosítható. Ez nagyon rosszat jelent? A neurológus a lelet alapján kézsebészhez küldött. Ez azt jelenti, hogy mindenképp meg kell műteni a kezeimet? Esetleg Ön tudna ajánlani más, konzervatív megoldást erre a problémára? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza carpalis alagút szindróma témában

Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni, de a leletek alapján úgy tűnik nekem, hogy a műtét már elkerülhetetlen. Korábbi szakaszaiban a betegségnek még van értelme fizikoterápiának és gyógyszeres kezelésnek, de az Ön esetében már előre haladott állapotról van szó és csak a műtéttől várható jelentős javulás.

Kérdés: 2011. április 12., 05:47; Megválaszolva: 2011. április 13., 11:09
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus