• zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        JÓ NAPOT KÍVÁNOK DOKTOR NŐ.OLYAN KÉRDÉSEM LENNE ŐNHÖZ MIVEL MÉG NEM VOLTAM ORVOSNÁL NEM TUDOM HOGY MILYEN SZAKTERÜLET FELÉ INDULJAK EL..ÉN EGY ISKOLÁBAN TAKARITOK ÉS KB 3 HETE A BAL HÜVELYK UJJAMNAB ZSIBBADÁST BIZSERGŐ ÉRZÉST ÉRZEK.BIZONYOS KÉZTARTÁSOKNÁL EZ JÓBBAN ERŐSÖDIK ÉS PL HA A KEZEMET VISZENTESEN TARTOM ÉS AZON TÁMASZKODOM.ILYENKOR ELKEZD ZSIBOGNI ÉS A HŰVELYK UJJTÓL FÖLFELE MEGY A ZSIBOGÁS MINTHA APRÓ TÜKKEL SZURKÁLNÁK AZ UJJAMAT.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM HOGY MEGHALGATOTT ÉS A SEGITSÉGÉT IS.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a carpalis alagút szindróma témában

        Kedves Kérdező! Tartós fizikai munka, fokozott terhelés a csuklóízület duzzadását, majd az azon keresztül futó csatornák szűkületét idézi elő. Miután az itt futó idegek ezáltal nyomás alá kerülnek, zsibbadás, fájdalom jelentkezhet az I-III újj területén.Ez az úgynevezett carpalis tunnel szindróma, (magyarul csukló alagút) Az ízület részleges tehermentesítése, gyulladáscsökkentő gyógyszerek, vitaminok szüntetik a panaszokat. Jó hatású a fizikoterápia is.Panaszaival a területi neurológiai szakrendeléshez forduljon. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2018. június 19., 19:05; Megválaszolva: 2018. június 20., 08:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: