zsibbadás

JÓ NAPOT KÍVÁNOK DOKTOR NŐ.OLYAN KÉRDÉSEM LENNE ŐNHÖZ MIVEL MÉG NEM VOLTAM ORVOSNÁL NEM TUDOM HOGY MILYEN SZAKTERÜLET FELÉ INDULJAK EL..ÉN EGY ISKOLÁBAN TAKARITOK ÉS KB 3 HETE A BAL HÜVELYK UJJAMNAB ZSIBBADÁST BIZSERGŐ ÉRZÉST ÉRZEK.BIZONYOS KÉZTARTÁSOKNÁL EZ JÓBBAN ERŐSÖDIK ÉS PL HA A KEZEMET VISZENTESEN TARTOM ÉS AZON TÁMASZKODOM.ILYENKOR ELKEZD ZSIBOGNI ÉS A HŰVELYK UJJTÓL FÖLFELE MEGY A ZSIBOGÁS MINTHA APRÓ TÜKKEL SZURKÁLNÁK AZ UJJAMAT.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM HOGY MEGHALGATOTT ÉS A SEGITSÉGÉT IS.

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza carpalis alagút szindróma témában

Kedves Kérdező!

Tartós fizikai munka, fokozott terhelés a csuklóízület duzzadását, majd az azon keresztül futó csatornák szűkületét idézi elő. Miután az itt futó idegek ezáltal nyomás alá kerülnek, zsibbadás, fájdalom jelentkezhet az I-III újj területén.Ez az úgynevezett carpalis tunnel szindróma, (magyarul csukló alagút)

Az ízület részleges tehermentesítése, gyulladáscsökkentő gyógyszerek, vitaminok szüntetik a panaszokat. Jó hatású a fizikoterápia is.Panaszaival a területi neurológiai szakrendeléshez forduljon.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2018. június 19., 19:05; Megválaszolva: 2018. június 20., 08:17
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
carpalis alagut syndroma?
Kedves Doktornő hetek óta zsibbadnak az ujjaim. Hüvelyk, mutató és középső ujj. valamint recseg -ropog a nyakam már évek óta. Nyaki röntgenen...
carpalis alagút szindroma?
tiszteletem az volna a kérdésem hogy ma voltam ENG-ésEMGvizsgálaton azt közölte a vizsgálo orvos, hogy a vezetési sebesség jo a könyökeimen, és...
alagút szindróma
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Alagút szindróma gyanujával ENG-EMG vizsgálaton jártam. Miután a beküldő doktornő csak 17 én tud fogadni a lelettel, az...
Köhögéskor erős fejfájdalom
Tikkelés, epilepszia