Carpalis alagút szindróma

Kedves Doktornő/Doktor Úr! Két hónapja műtötték a csuklómat carpalis alagút szindróma miatt. Már a műtét napján sokkal jobban éreztem magam. Sokat javult a kezem, de nem tökéletes, a csuklótáji mozdulatok fájdalmasak, ha erőt kell kifejtenem az is nehézségekbe ütközik. A műtét után semmiféle kezelést, sem pedig gyógytornát sem kaptam. A napi munkámat el tudom végezni, csak estéére fárad el a kezem. Kisebb dolgokhoz segítségre szorulok - főleg, hol erőt kell kifejteni és csuklómozgást igényel. A kérdésem az volna, hogy mikor teszek jót a kezemmel: -ha erőltetem a mozdulatokat, még akkor is, ha kissé fájdalmas (hátha igy megerősödik a kezem) , vagy ha kímélem, és csak annyit teszek vele amennyit fájdalom nélkül el tudok végezni? A másik kérdésem az volna, hogy a műtét előtt mindkét kezemre merevítő kesztyűt viseltem éjszakára (mindkét kezem beteg) , a műtött kezemre továbbra is szükséges? Bár nem hiszem, hogy ide tartozna, de egy pár hónapja hullik a hajam és nem tudom, hogy köze van-e a műtéti gyógyuláshoz, a seb gyógyuláshoz. Segítségét köszönöm. Üdvözlettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rybaltovszki Henrik válasza Carpalis alagút szindróma témában

Kedves Hölgyem, a carpalis alagút szindroma a medianus ideg leszoritása miatt kialakuló kórkép, aminek megoldása a leszoritást okozó szalag átvágása ami után a csukló ereje csökkenhet. A fájdalmas mozdulatokat érdemes kerülni, a csuklórögzitővel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.

Tisztelettel:

Rybaltovszki Henrik

Kérdés: 2012. július 31., 14:54; Megválaszolva: 2012. augusztus 04., 16:59
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
6-7 éve fennálló csuklóprobléma!
Tisztelt Doktor! Már 6-7 éve vannak gondjaim a jobb csuklómmal. Számtalanszor jártam már orvosnál vele. Számos konzervatív kezelést próbáltunk...
Carpalis alagút
2011.04.11-én mütöttek carpal tunnel szindromával a bal csuklomon.Érdeklödni szeretnék normális hogy mütét után ennyi idö elteltével érzéketlen...
Carpal-tunnel syndróma után
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A kérdésem a következő lenne. Ez év januárjában műtötték meg jobb csuklómat carpal-tunnel syndrómával, ez volt a 2....
Izomrángás
Boka MR lelet