alagút szindróma

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Alagút szindróma gyanujával ENG-EMG vizsgálaton jártam. Miután a beküldő doktornő csak 17 én tud fogadni a lelettel, az Ön segítségét szeretném kérni! A vizsgálatot végző hölgy szerint a leletem negatív, a motoros vezetési sebesség a jobb oldalon 77.1, bal oldalon 67.4, könyök felett, könyök alatt jobb oldalon: 59.4, bal oldalon 65.6 (alagút szindrómát a bal kezem remegése, ujjak zsibbadása és izmok gyengesége miatt vizsgálták) vélemény: a fent részletezett izmokban az emg eltérést nem mutat, a n. ulnaris latencia ideje és motoros vezetési sebessége eltérést nem mutat. Megállapított diagnózis: g5600 carpal tunnel syndroma Abban kérném a segítségét hogy most akkor a lelet negatív vagy van alagút szindrómám? nem mondtak nekem konkrétan semmit! Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza Carpalis alagút szindróma témában

Kedves Kérdező!

Panaszai mögött az elektromos vizsgálat nem mutatott az ideg összenyomásával járó alagut szindrómát. Alul a diagnózis csak az oep elszámolás miatt, mint beküldő diagnózis szerepelt. Az alagut szindróma nem okoz remegést. A beküldő orvos gondolom tovább fogja vizsgálni, addig is szedhet Milgamma Neuro vitamint.

Kérdés: 2012. augusztus 08., 13:52; Megválaszolva: 2012. augusztus 10., 00:00
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
zsibbadás
JÓ NAPOT KÍVÁNOK DOKTOR NŐ.OLYAN KÉRDÉSEM LENNE ŐNHÖZ MIVEL MÉG NEM VOLTAM ORVOSNÁL NEM TUDOM HOGY MILYEN SZAKTERÜLET FELÉ INDULJAK EL..ÉN EGY...
carpalis alagut syndroma?
Kedves Doktornő hetek óta zsibbadnak az ujjaim. Hüvelyk, mutató és középső ujj. valamint recseg -ropog a nyakam már évek óta. Nyaki röntgenen...
carpalis alagút szindroma?
tiszteletem az volna a kérdésem hogy ma voltam ENG-ésEMGvizsgálaton azt közölte a vizsgálo orvos, hogy a vezetési sebesség jo a könyökeimen, és...
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus