carpalis alagut syndroma?

Kedves Doktornő hetek óta zsibbadnak az ujjaim. Hüvelyk, mutató és középső ujj. valamint recseg -ropog a nyakam már évek óta. Nyaki röntgenen tul vagyok ahol a nyaki lordosis kiegyenesedett. bal oldalon kb. 5 mmm nyaki borda. discusok, csontszerkezet egyébként megtartottak lett az eredmény. Az ujjak zsibbadása miatt ENG vizsgálatra küldtek aminek az eredménye A n. medianusok sensoros latenciája megnyúlt, a distalis motoros j.o.normalis, b.o. a normal felső határán - A transcarpalis vezetési sebesség mko.segmnetalisan lassult. A n.ulnaris neurographiája normalis. Vélemény Kétoldali mérs. fokú carpalis alagut sy. Konzervatív th.hatásos lelet, neurolysis alternativa. Mit jelent ez? Szükségem lesz műtétre? Mit kell tennem? válaszát előre is Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza carpalis alagút szindróma témában

Kedves Kérdező! A panaszok eredete nem a nyaki gerinc, hanem a csukló ízület. Az ENG vizsgálat igen enyhe fokú érzőideg lassulást (megnyúlt latencia) igazol, ami műtétet semmiképpen nem igényel. Még ennél súlyosabb esetben sem javasolnám, csak igen indokolt esetben.

Bőven elég, ha rendszeresen tornáztatja, masszírozza, helyileg kenőcsökkel kényezteti és nem terheli túlzottan a kezeit.Ha sok ideje van, járhat fizikoterápiára, Ultrahang, vagy elektroterápiára, de semmivel nincs jobb hatása, mint az otthoni kezelésnek.

B vitamin készítmények az ideg regenerálásában hasznos kiegészítő szerek.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 26., 15:18; Megválaszolva: 2016. január 26., 18:38
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
zsibbadás
JÓ NAPOT KÍVÁNOK DOKTOR NŐ.OLYAN KÉRDÉSEM LENNE ŐNHÖZ MIVEL MÉG NEM VOLTAM ORVOSNÁL NEM TUDOM HOGY MILYEN SZAKTERÜLET FELÉ INDULJAK EL..ÉN EGY...
carpalis alagút szindroma?
tiszteletem az volna a kérdésem hogy ma voltam ENG-ésEMGvizsgálaton azt közölte a vizsgálo orvos, hogy a vezetési sebesség jo a könyökeimen, és...
alagút szindróma
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Alagút szindróma gyanujával ENG-EMG vizsgálaton jártam. Miután a beküldő doktornő csak 17 én tud fogadni a lelettel, az...
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus