gerincmütét utáni fájdalom

Gerincsérv műtétem volt ez év májusban. A jobb oldalról a nyilamló fájdalom átjött a bal oldalra, és nyilamlik a bal lábamba. A friss MRI eredményen azt írják, hogy a bal oldalon 7-8mm-es kiboltosulás látható. Attol félek hogy egy másik sérv keletkezett.2010-08-óta szenvedek a fájdalomtól. Ha nagyobb sétát teszek össze esek a fájdalomtól.Szeretnék újra dolgozni de így senki sem fog alkalmazni.Gyógykezelésekre járok, ithon is tornázom. Mikor múlik el végleg teljesen a fájdalom? A régi önmagam szeretnék lenni.

Dr. Kerekes Éva válasza gerinc sérv témában

Tisztelt Érdeklődő!

Pontos prognózist még a kezelőorvosa sem mondhat. Egy bizonyított tény: az MR leletek, a sérvek nagysága és mennyisége, valamint a beteg életminősége, munkaképessége, a fájdalom kifejezettsége közt nincs semmilyen összefüggés.

Az, hogy ki mennyire szenved, nem attól függ, milyen az MR lelete, hanem hogy milyen a lelkiállapota, meg a munkakörülményei, optimista,, vagy pesszimista beállítottságú.

Ha neurológusa és idegsebésze nem tudja tartósan fájdalommentessé tenni, érdemes pszichiáterhez fordulni. Ha valóban a régi önmaga akar lenni, akkor ez sikerülni fog! A jelenleg rokkantsági törvény a porckorongsérvet már nem tartja rokkantsági tényezőnek: ezzel mindenképpen számolnia kell.

Kérdés: 2012. december 16., 16:31; Megválaszolva: 2012. december 19., 21:35
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gerinc probléma
Jó Napot Kívánok! Sajnos széklet tartási problémám van és így elküldött a neurológus MR vizsgálatra. A lelet: LIII-SI magasságokban enyhe...
Indokolt-e gerincműtét?
Az általam gondnokolt öcsém gerincpanaszairól teszem fel a kérdést.Lumbális gerinc MR vizsgálata: A lumbalis lordosis megtartott. A csigolyatestek...
Mr lelet véleményezése
Mri lelet (Dva gyanú )
MR vizsgálat eredménye