Gerinc probléma

Jó Napot Kívánok! Sajnos széklet tartási problémám van és így elküldött a neurológus MR vizsgálatra. A lelet: LIII-SI magasságokban enyhe degeneratív eltérés ábrázolódik marginális osteophytákkal, kisizületi arthrosissal.LIV-V és LV-SI discusok dehidratáltak.LIV/V magasságában széles alapú centralis túlsúlyú protrusió látható, mely a durazsákot comprimálja. Az L5 gyökeredéseket eléri. A kisizületi degeneratív eltérésekkel és lig.flavum hypertrophiával együtt a lateralis recessusokat szűkíti. LV/SI magasságában jobb paracentralis protrusió látható signifikans gyökcompressió nélkül. Érdeklődnék, hogy ez okozhatja a tartási zavart? Vagy mi a teendő ezzel a problémával amit az MR lelet mutat. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Kerekes Éva válasza gerinc sérv témában

Tisztelt Érdeklődő!

Az MR leletén leírt elváltozások nem magyarázzák a panaszát.

Ezzel a problémával gerinckímélő életmódot kell folytatni, és ha fáj, akkor gyógytornára járni.

Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2012. december 21., 21:46 ;Megválaszolva: 2012. december 23., 23:53
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Indokolt-e gerincműtét?
Az általam gondnokolt öcsém gerincpanaszairól teszem fel a kérdést.Lumbális gerinc MR vizsgálata: A lumbalis lordosis megtartott. A csigolyatestek...
gerincmütét utáni fájdalom
Gerincsérv műtétem volt ez év májusban. A jobb oldalról a nyilamló fájdalom átjött a bal oldalra, és nyilamlik a bal lábamba. A friss MRI...
EEG Lelet értkékelése
Oxigénhiány
Ajánlás kérése