Zsibbadás+fájdalom!

Kb.: 4 éve történt először, hogy annyira elzsibbadt a kezem, sorban az ujjaim (jobb kéz) hogy nagyon hosszú ideig nem tudtam használni. Amikor a zsibbadás kezd elmúlni pedig olyan fájdalmaim vannak, hogy azt mondom vágják le a kezem! Sajnos ezek a tünetek a mai napokra egyre súlyosabbak kezdenek lenni, főleg éjszakánként már szinte csak fájdalomcsillapítókkal tudok aludni, egyszer csak elzsibbad, és aztán nagyon-nagyon fáj, de már az egész kezem. Mára már kikisérleteztem, hogy egyszerűen nem lehet, hogy csak el fekszem-e? Ezt már többen is kérdezték tőlem, hogy nem lehet hogy csak aelfekszed? Nem. És mért féjna ennyire, és mért volna ilyen már nappal is.? Kifejezetten a gyűrűs újjam fáj a leges legjobban, még azután is amikor már máshol nem fáj, és a zsibbadás is elmúlt. Reggeli óráimat is pokolivá teszi, mert nem tudok még vele egy darabig fogni. Segítséget is szoktam kapni mostanság. Legfőképpen ez a jobb kezemet érinti, és különben jobb kezes is vagyok. Rengeteget használom. Házimunka, kertimunka. Sütés, főzés, takarítás....stb. Azt hiszem ezek mellett fontos megemlítenem azt is hogy szoktak legfőképpen éjszakai lábgörcseim lenni, amik nagyon hirtelen jönnek kb.: havi rendszerességgel ilyenkor az egész házat felüvöltöm. Pár órával a görcs elmúlta után sem tudok rendesen ráállni a lábamra. Nappal ezt nyáron fürdőzéskor, tapasztaltam, a balcsin vagy otthon a medencében pl.: kiszállás közben fél lábbal a vízben fél lábbal a szárazon csak állok és üvöltök....stb. Ilyenkor beveszek egy mideton nevű izomlazítót, iszok egy magnézium tablettát, és spenótot eszem. Bekenem a fájdalmas kemény részt rozmaringos kenőccsel.Nagyon várom válaszát, köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza végtagfájdalom témában

tisztelt Érdeklődő!

Látatlanban nem tudok véleményt mondani, panaszai kivizsgálást indokolnak, a háziorvosnál kell kezdeni, mert mindegyik szakember (rheumatológus, neurolóus, kézsebész) beutalóköteles. Biztos diagnózis birtokában lehet enyhíteni a szenvedéseit. Addig szedjen reggel 2 tabl B1 vitamint, este 1-2 tabl b6 vitamint (nem receptköteles) .

enyhülést kívánok!

Kérdés: 2012. április 12., 14:32; Megválaszolva: 2012. április 13., 21:46
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...