• Spinal drain

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! Édesapám nevében kérdezek: Hydrocephalus internus diagnozisát állította fel az idegsebész, a neurológus, amely járási nehézséggel járó tünetet produkál. Hogy erről megbizonyosodjanak spinal drain eljárás alkalmazását javasolta az idegsebész. Szeretném ennek a vizsgálatnak a kockázatát megtudni, ill.hogy ebben a korban (83 év) nem okoz-e esetleg valamilyen károsodást? Köszönöm válaszukat Jansik Erzsébet

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Ezt a kérdést a beteg általános és belgyógyászati állapotának függvényében lehet eldönteni. A drén beültetése előtt a idegsebészek az altató orvos véleményét ki szokták kérni, akik rendelkeznek olyan tudással, hogy meg tudják itélni a beteg állapota megengedi e a beavatkozást. Hogy a beültetés milyen szövődményekkel járna ezt az idegsebész orvostól kell megkérdeznie. Manapság már nem ritka ilyen idős korban - amennyiben nincs egyéb súlyos betegség - a műtéti beavatkozás.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 13., 16:09; Megválaszolva: 2012. február 15., 13:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: