agytörzsi zavar

Tisztelt Doktornő/Úr! Már régóta küszködöm szédüléssel, kettős látással és baloldali végtaggyengeséggel.Szklerózist kizárták.Volt egy pajzsmirigy túlműködésem ami nem okozott kötőszövetes megvastagodást (MR-nem igazolta) Otoneurológiai lelet: Spontán verticalis nistagmus, mely tekintésirányú komponenssel kombinálódik.Félremutatás balra.Rombergben balra dől.Vakjárás kivitelezhetetlen, nem tud elindulni.Követő szemmozgás nem vizsgálható.Pozicionális vizsgálat során minden pozícióban látható volt felfelé-balra irányuló nyst. Vélemény: Egyensúlyzavara hátterében perifériás vestibularis eltérés jelenleg nem igazolható.Centralis illetve myogén ok állhat a háttérben. Neurooftalmológiai lelet: Fundus mindkét oldalon éles határú, jó színű papillák, norm. tágságú erek, ép perimacularis régió o.u szűák pupilla mellet. Szemmozgások: Egyenlő szemrések, egyenes előre tekintéskor párhuzamos szemállás, váltó takarásra nem jelez beigazító szemmozgást sem távol sem közel pontra fixatálva. A vezetett szemmozgások során konjugált oldalra tekintéskor közel szimmetrikus mértékben abdukciós gyengeség, s főként oldalra tekintéskor provokált convergentia spasmus alakul ki. A vertikális szemmozgások szabadok, koordináltak. Vélemény: A convergentia spasmus és következményes konjugált gyengeség egyaránt az agytörzsi szemmozgató funkció zavarára utal. Neurológiai lelet: Felfelé és oldalra tekintés korlátozott.Távolra tekintéskor bulbusok párhuzamosak.Közelre tekintéskor convergálnak, kettős kép jelentkezik.Kóros reflex nincs.Normotónia, testszerte enyhe tónusfokozódás.B.o.-i végtagokat nehezebbnek jelzi, kissé süllyeszti.Romberg hátradőlési tendencia, vakjárás kivitelezhetetlen. ENG: vizsgálat alapján polyneurophatia nem igazolható. Az EMG vizsgálat alapján, enyhe neurogen laesióra utaló eltérések igazolódtak. Myopathiara utaló eltérés nem volt igazolható. Koponya MR, MR-angió teljesen negatív lett. Tisztelt Doktornő/Úr! Ön szerint mi lehet velem a gond? Hogyan lehet agytörzsi zavarom negatív koponya MR-ellenére?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza neurológia témában

Tisztelt Érdeklődő!

Örülök, hogy ilyen részletesen kivizsgálták. Az MR durva vizsgálat, vérzést, lágyulást, daganatot, sklerozis multiplexet zár ki, de olyan betegségeket, melyek csak bizonyos területek, sejtek, pályák működését érinti, de nem károsítja az agyat, nem mutatja ki. errek más vizsgálatok alkalmasak, ahogy az ön esetében is történt.

Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2012. július 09., 19:55; Megválaszolva: 2012. július 10., 22:54
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...