• Rángások

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg.hu! 16 éves sportoló fiatalember vagyok egészségesnek mondható életmóddal. Nyáron felültem a székből, kinyújtóztam és érdekes rángás indult be a testemem, nehéz leírni hiszen ezen másodpercek elég homályosak, nem estem össze hisz a polcnál támaszkodtam, mintha földrengés lett volna. Szüleimmel nem nagyon foglalkoztunk vele, hisz egy szimpla izomrángás is lehetett. Azonban ma hajnalban az ágyból kikelve indultam el félálomban a mellékhelységre és az ajtó ki nyitása után csak arra emlékszem, hogy érzem azt, hogy beverem a könyököm a falba, a következő pillanatban pedig már a földön fekszem ugyanazzal a rángással tétlenül, mert felkelni nem tudtam pár másodpercig. Az biztos, hogy elestem és úgy kerültem a földre, de ezekre a másodpercekre nem emlékszem. Így másodszorra azért elég ilyesztő, ezért gondoltam, hogy megkérdezem önöket! Válaszukat előre is köszönöm! U.i.: a rángásra tisztán emlékszem, ezért az eddigi ismereteim szerint kizárt az epilepszia.

        Dr. Kerekes Éva válasza a izomrángás témában

        Kedves fiatal! Nem, sajnos nem kizárt, hogy ez epilepszia, ebben a korban lehetnek ilyen típusú rohamok (is). Miért pont erre gondoltál? Volt már epielpsziás rohamod? Mindenképpen javasolom azt, hogy fordulj a háziorvosodhoz. Ilyenkor kiterjedt vérvizsgálatot követően, ami bizonyos anyagcsere és izombetegségeket zár ki, beutalót kellene kérni egy epilepszia centrumba/epilepszia szakrendelésre. Azért nem simán egy neurológiai szakrendelésre, mert sok epilepsziában nem jártas neurológus gondolja úgy, mint Te, hogy az epilepsziában csak az az úgynevezett tipikus szájhabzós, eszméletlen állapottal járó nagyroham létezik. Pedig léteznek a te rossullétedhez hasonlóak is, ezért kell, hogy olyan szakember véleményezzen, aki epilepsziában jártas (ez lehet gyermekneurológus szakorvos vagy felnőtteket kezelő neurológus szakorvos is, az epilepszia szakrendelésen kiskoruakat is ellátnak az epileptológusok, de beutaló kell! ) Azért nagyon remélem, hogy nincs semilyen betegséget, de fordulj szakemberhez! dr.Kerekes Éva neurológus és gyermekneurológus szakorvos


        Kérdés: 2012. január 10., 15:54; Megválaszolva: 2012. január 11., 17:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        ENG: Mko. alsó és felső végtagokon symmetricus norm. vezetési sebesség értékek. Perifériás idegi károsodás nem igazolható. Kérdezném, hogy e leletem, teljesen kizárja az ALS lehetőségét? Fasciculatio nincs, csak claudicatio, de az...
        Kedves Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna! Azt szeretném most megkérdezni Öntől Nagy Tisztelettel,hogy a legutóbb kórházi kezelés után megállapítottak mely betegséghez tartoznak,tehát mi a neve? Tudja doktornő engem évek óta Hallervorden-Spatz...
        Ez a lelet távleletezéssel készült: Koponya MR vizsgálat: axiális T2, FLAIR, DW, SWI, coronalis T2, sagittalis 3D T1, 3D TOF MRA, valamint rekonstrukciós képek készültek. Klinikum: Gyakori erős fejfájás. Jobb oldali arcfélzsibbadás. A IV....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.