Bizsergés, Zsibbadás, Bőr-izmok rángatozása

Tisztelt Doktorúr/ doktornő! 21 éves vagyok, aktívan sportolok. Közel másfél hónapja megromlott az életminőségem. Alvászavarral kezdődtek a problémáim, éjszaka többször felébredtem, sokszor arra , hogy az ujjaim lezsibbadnak valamelyik kezemen. Ezt követően az izmok elkezdtek ugrálni az egész testemen általában rövid ideig. Az alvászavar azóta enyhült kb 2-3 hete,mostmár 4-5 óra alvás helyett 6-7 órákat tudok aludni. (ami még mindig kevesebb a régi alvászokásomnál) Viszont ami megmaradt az a fejem jobb oldalán egy időszakosan fellépő zsibbadó, nyomás érzet, az arcomban bizsergő és zsibbadó érzés a halántékom és állkapcsom tájékán. Ezek sem állandó érzetek, de a nap nagyrészében megvannak. Az izmok/ bőr remegése is időszakosan lépnek fel. Legtöbbször ezt a lábaimban tapasztaltam ,ott hosszabb ideig is akár, a testem többi részében pár másodpercig. Ezek a tünetek miatt a hangulatom is ingadozott, depressziós tüneteket is észleltem. Voltam neurológus doktornál, aki megvizsgált, csináltatott teljes vérképet+ pajzsmirigy, vese és máj működést ,teljes vizelet megnézte, továbbá agykoponya és agyi erek MRI vizsgálatot csináltatott. Minden leletem negatív , nem találtak kóros eltérést. Szeretném újra jól érezni magam, és túl lenni ezen, de nehéz, mert a háziorvosom szerint és a neurológus szerint sincs testi problémám, ami ezeket okozná. Mégis mi okozhatja ezeket? Pszichés probléma állhat a háttérben vagy lehet valami neurológiai/szervi károsodás?

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza izomrángás témában

Tisztelt Kérdező!

Mivel panaszai továbbra sem enyhültek kielégítő mértékben, javasolnék ismételt neurológiai szakvizsgálatot, másodvéleményezést. Autoimmun neurológiai kórfolyamatok ki lettek-e zárva? Erről nem írt, de laborban is kérhetőek ha a gyanú felmerül, neurológus szakorvos által megfelelő autoantitest markerek, amik igazolni vagy cáfolni tudják a gyanút.

Addig is érdemes lehetne speciális B vitamin komplexből - Milgamma N- egy kúrát szedni, mellé kiegészítően magnéziumpótlást is szedni. A vitamin és ásványianyag szedése nem helyettesíti a szakvizsgálatot, viszont mivel azt írja aktívan sportol,(és gyógyszerszedésről nem nyilatkozott) a tartós magnézium és B vitamin (ill egyéb nyomelemek) hiány mint ok felmerülhet.

Mielőbbi jobbulást kívánok! üdvözlettel dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2022. május 02., 18:32; Megválaszolva: 2022. május 12., 06:52
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Izomrángás
Tisztelt Doktor úr! 8 hónapja tartó izomrángással küzdök.Izomrángásaim testszerte vannak, mindenhol.Volt teljes vérkép,koponya mr, mra, Emg és eng...
Új betegség?
Kedves Doktor úr! Pár éve vagyok myasthenia gravis-os, szedek rá gyógyszert. 1,5 hónapja izomrángásaim vannak, főleg a lábszárakban és a jobb...
Izomrángások
Kedves Doktornő! Kb. Tavaly június óta küzdök izomrángással. Hol itt, hol ott rándul meg az izmom. Ehhez társul enyhe izomfájdalom, néha izületi...
Izomrángás
Kedves Doktornő /Doktor Úr! Panaszaim 6hónapja állnak fenn. Testszerte izomrángásaim vannak, hol gyakrabban, hol kevésbé intenzíven. Előfordulnak...
Izomrángás, izomfájdalom, izületi...
Tisztelt webbeteg szakértő! Kb. Másfél hónapja tapasztalok magamon testszerte izomrángásokat. Gyakorlatilag a testem minden részén. Ezek nem...