Mentális retardáció gyógyítása őssejtterápiával

Tisztelt Orvos asszony/úr! Az a problémám, hogy nekem mentális retardációt diagnosztizáltak a Nyírő Gyula kórházban és az a kérdésem, hogy ez kezelhető-e őssejtterápiával vagy nem. Tehát pl. köldökzsinórvér őssejtekkel. Válaszukat előre is köszönöm.

Dr. Kerekes Éva válasza mentális retardáció témában

Tisztelt érdeklődő! A mentális retardáció egy kialakult állapot, sajnos össejtterápiával nem kezelhető, de kezelés nélkül sem várható további romlás az állapotában. Tisztelettel: dr. Kerekes Éva neurológus és gyermekneurolóus szakorovos

Megválaszolva: 2011. december 27.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Hyperprolactinaemia
A 28 éves közésúlyos értelmi fogyatékos lányomnál magas volt a szérum prolaktin érték /1499 MIU/L/ a szupernatansban mért Prolactin meghat. 950, 4 mU/l. A...
Retardált a gyerek?
Kedves Szerkesztők! A most 19 éves gyerekemről írta le az egyik kórház pszichiátriájának orvosa, hogy enyhén retardált. Kérdezném, kialakulhat-e ez 19 éves...
Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió
Fejfájás egy hónapja
Vascularis laesiok