Csuklófájdalom testépítés közben, semmi nem használ

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Egy elég régóta tartó panasz miatt fordultam Önökhoz. Március eleje óta fáj a jobb csuklóm. Maga fájdalom testépités közben jelentkezett, a csuklóm kisujam felöli oldalán a singcsont környékétől pár mm-re bár maga a singcsontom is fáj. A fájdalom előjötte óta nem is voltam konditeremben de orvosnál többször is voltam. Először szimpla megeröltetésre gondoltam majd amikor 1 hét után se enyhült a fájdalom elmentem a háziorvoshoz aki flector kenőcsöt javasolt. Ezt használva fájdalmaim csak nagyon kis mértékben enyhültek, 2 hét mulva újból visszamentem akkor APhranax tablettát javasolt amit 3 hétig szedtem és beutalt az SZTK-ba kézsebészetre. Itt megröngeneztek ami nem mutatott semmit se és mondták hogy 3 hónap mulva jöjjek vissza. Ekkor még kisebb fizikai munkát (kisebb kerti munkák) tudtam végezni de továbbra se terheltem a csuklómat. Julius elején elmentem egy magánrendelésre ahol semmit se csináltak csak 10 alkalmas fizikoterápiát és gyulladáscsökketőt irtak de nem hozott eredményt sőt panaszaim egyre roszabak lettek és a bal csuklóm is elkezdett fájni holott annak semmi baja nemvolt. Időközben 2 hónapig GCA2700-at szedtem eredménytelenül és 2 hétig sínbe volt mindkét csuklóm szintén eredménytelenül. Augusztus végére azonban a bal csuklóm panasza megszünt, viszont a jobb csuklóm állapota továbbra sem javult hanem romlott.Ekkora visszamentem az SZTK-be ahol ujabb negativ röntgen lett és beutaltak MRI vizsgálatra és iránydiagnózisként OS lunatum malatiát adtak meg. 1-2 hete bal csuklóm megint elkezdett fájni és gyakorlatilag ugyanazok a tüneteim mint a jobbnak azzal a különbséggel hogy a jobb kézfejemet már hátra se tudom fesziteni szinte vizszintben marad, de forgatni, mozgatni tudom még rendesen, a bal pedig kattog és ugyanott fáj ahol a jobb viszont a bal kézfejem hátratudom fesziteni. 1 hete voltam röngenen ujra ami ismét negativ lett valamint a vérvizsgálatom is. Az MRI vizsgálatomig még 2 hetem van. Orvosom szerint nem a testépités(hiszen csak 8 hónapig tudtam üzni és közben sose volt semmi fájdalmam) hanem, egy korábbi sérülésem miatt van ez a panaszom. Még 2006-ban motorral 90-es sebességel semmiféle védőfelszerelés nélkül az aszfaltnak csapódtam de semmi bajom nem lett azonban a kezemet megütöttem de röngen semmit se mutatott 2 hét után meg már semmi baja nemvolt. Előtte 6 évig judoztam, jégkorongoztam telente (amit persze késöbb is üztem) de soha semmilyen sérülésem csak 1-2 kisebb esés, DE mindig is kiválóan terhelhető voltam fizikailag. Kérdésem az lenne, hogy mi a műtéti (ha kell) eljárás, és mennyi idő a teljes regeneráció, valamint, hogy visszatérhetek-e testépitéshez, fizikai munkához? 19 éves srác vagyok teljesen kétségbe vagyok már esve erre a problémára vonatkozóan....Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csuklófájdalom témában

Vizsgálat nélkül és az eddigi vizsgálati eredmények ismerete nélkül nem tudok megfelelő választ adni. Elmondása alapján akár valóban lehetett volna egyszerű megerőltetés is, de a leírt kezelések alapján ez kizárható. Az alapvető bajt Én abban látom, hogy nem ment el az első körben szakemberhez. A megfelelő időben, a megfelelő kezeléssel már meggyógyulhatott volna. Egy banális sérülés nem megfelelő kezelése évekig, vagy egész életre szóló panaszokat eredményezhet. Amit most tehet, hogy megvárja az MRI eredményt és azzal felkeresi kezelőorvosát. Elképzelhető, hogy a csuklót alkotó csontok megerőltetéses szindrómája, keringési zavar miatt kialakult csont, vagy porc elhalása, tartós ízületi és ízbelhártya gyulladása áll a háttérben. Az MR alapján eldől, hogy szükséges -e műtét (csont felfrissítés, csontpótlás, stb) , vagy bizonyos kezelésekkel is orvosolható.

Kérdés: 2011. október 08., 22:53; Megválaszolva: 2011. október 10., 19:42
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom