Manuálterápia-csontkovács

Tiszteletem! Hosszan elhúzódó gerincsérves problémáim vannak. Mikndenféle kezelések után sem vagyok panaszmentes.Sokan ajánlották a manuálterápiát, csontkovácsot.Félek tőle, de lehet, hogy ki kellene próbálni? Nem ronthat az állapotomon? Tényleg helyre tudják állítani a normális gerinc helyzetet? Igaz lehet a 80-90%-os gyógyulási mutató? Köszönöm válszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza gerincsérv témában

Tisztelt Kérdező!

A manuálterápia inkább tartási rendellenességek korrekciójára alkalmas, vagy ha hirtelen rossz mozdulatot követően a csigolyák elmozdulnak egymáshoz képest a kis ízületekben. Sérv esetén nem kifejezetten ajánlott, de úgy gondolom, hogy igazából evvel kapcsolatban a szakember tud véleményt mondani, már akár az előzetes telefonos bejelentkezés alkalmával.

Kérdés: 2011. február 02., 13:31; Megválaszolva: 2011. február 08., 12:53
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerincsérv MRI felvétel értékelése
Tisztelt Doktor Úr! Kérném szépen véleményét az alábbi lumbalis gerinc MRI lelet értékelésében: A lordosis íve elsimult. A csigolyatestek...
orthopediai velemeny
Tisztelt doktor ur! Az mr vizsgalatom eredmenyerol es velemenyerol szeretnem ont megkerni. A lumbalis lordosis kiegyenesedett. A lumbalis gerincen balra...
Izületi gyulladás
Tisztelt Doktornő! Szeretném a segítségét kérni a következő kérdésemben. Másfél évvel ezelőtt diagnosztizálták, hogy isiászom van...
gerincsérv
Tisztelt Dr.Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a látható CT eredményre tudna-e nekem valamilyen tanácsot adni, hogy mégis mit próbáljak szedni, vagy...