Gerincsérv okozta vizelési probléma

Kedves Doktor úr! MR vizsgálattal igazolt gerincsérvem van (LV-SI között főleg bal oldali kiboltosulás) és az lenne a kérdésem, hogy ez okozhat-e gyakori vizelési ingert, nehezen elinduló vizelést, és (bal oldalról sugárzó) húgycső fájdalmat (nehezen körülírhatóan furcsán működik az egész)? Több hónapja elhúzódó probléma, minden lehetséges vizsgálatom, nőgyógyászati es urologiai negatív, a tükrözésen enyhe hólyagnyaki es húgycső szűkületet állapítottak meg, ami nem anatómiai eredetű, hanem valami okozza. Az urológus rákérdezett hogy nincs e gerinc problémám, de erre utaló konkrét jelek akkor még nem voltak csak egy kis derék fájás, majd ez után kezdtek előjönni a gerincsérv okozta panaszok viszonylag gyorsan. Amennyiben a sérv okozza az urológiai panaszaimat, szükséges urológussal is konzultálnom még egyszer, vagy elég az idegsebész es az ortopéd orvos? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Papos István válasza gerincsérv témában

A gernicsérv bizonyos esetekben okozhat vizelési panaszokat. Amennyiben urológiai vizsgálat kizárta az urológiai eltérést, akkor elég az idegsebésszel konzultálnia.

Kérdés: 2016. január 17., 18:50; Megválaszolva: 2016. január 17., 21:36
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...
Megduzzadt herezacskó