Gyógytorna Tb támogatás

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az elmúlt napokban estem át egy sikeres LCA pótláson, mely után tudomásom szerint jó néhány hónap gyógytorna szükséges. Az orvosom ajánlott egy gyógytornászt aki az első hetekben 5000 Ft/alkalom kezdte el a kezelésemet. Az első két hét után (6 alkalom) már 30000 Ft-ot fizettem nekik, ezt sajnos hosszú távon nem tudom vállalni. Az iránt érdeklődnék, hogy egy ilyen műtét után jár-e TB támogatott gyógytorna? Ha igen: Hány alkalmat fizet a TB? Lehet-e hátrányom abból, ha "csak" a TB támogatott tornát választom? Esetleg a TB fizeti-e az orvos által ajánlott jelenlegi gyógytornászt? Válaszát előre is megköszönve, Tisztelettel: T. Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a gyógytorna témában

Ez egy eléggé összetett kérdés. Sok féle lehetőség létezik. Én nem ismerem mindet, csak azokt, melyeket mi is alkalmazunk. A mi kórházunkban műtétet követően azonnal megkezdjük az OEP finanszírozott gyógytornát saját gyógytornászainkkal. Ezt a hazabocsájtás után is folytatni szokták megegyezés szerint általában igencsekély ajándékért. A másik lehetőség, hogy a gyógyfűrdőbe adunk beutalót, ahol szintén díjmentesen megy az utókezelés. A harmadik, amit Ön is említett a magán jellegű gyógytorna, de ez nálunk (Debrecen) ált. 3000-4000 Ft/alkalom. Ha sikeres volt az operáció, úgy általában 3-4 hónap bőven elég a rehabilitáció teljes bekövetkeztéig. A torna milyensége és eredménye nem attól függ, hogy TB támogatott-e, vagy sem, hanem a gyógytornász képességeitől és lelkiismeretességétől. Magángyógytornászt csak akkor fizeti az OEP, ha szerződést kötött vele a gyógytornász. Még egy gondolat. Az első két hét alatt csaknem minden gyakorlatot vettek már, ami szükséges ahhoz, hogy a térde jól mozogjon, így a gyakorlatokat otthon, magának is el tudja végezni, nem kell hozzá gyógytornász!

Kérdés: 2010. augusztus 16., 09:38; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 23:12
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma