• gerincprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy kb. 14 éves koromban tyúkmellet diagnosztizáltak nálam, amit sikerült többé-kevésbé megszüntetni, mert jártam gyógytornára. Sajnos eléggé mozgásszegény életet élek. Most 25 éves vagyok és az utóbbi időben fáradékony lettem. Gyakran érzek szurkáló érzést a szívem körül és szokott fájni a hátam, a csuklyás izmaim is szoktak fájni. 7 éve járok csontkovácshoz, a kezelések javítanak a közérzetemen, de sajnos nem tartósan, ezért minden hónapban megyek egy kezelésre. A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e most már gyógytornára járnom, mert olvastam, hogy a gerincet tizenéves korig lehet korrigálni? Esetleg kondi teremben mellizomra gyúrás segítene?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gyógytorna témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Mindenképpen szükséges lenne egy ortopédiai szakvizsgálat, röntgen és más képalkotó vizsgálatok is. ezek alapján lehetne véleményt mondani a szükséges kezelésekről. A torna, gyógytorna mindenképpen hasznos lenne. A konditerem csak ortopéd orvosi javaslatra javasolt.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2016. május 16., 15:41; Megválaszolva: 2016. május 18., 23:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: