• Ajánlott-e a gyógytorna?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Négyes fokozatú porckopás és paralízis esetén ajánlott-e a gyógytorna, és ha igen hány alkalom kezelés szükséges?

        Dr. Puskás Réka válasza a gyógytorna témában

        4-es fokozatú porckopás esetén is ajánlott a gyógytorna, bármelyik ízületére is vonatkozzon ez. Kivételt képez az aktuális erősen gyulladt állapot az érintett ízületen, amikor csak passzív torna javasolt. A paralízist nem tudom, hogy mire érti, kérem pontosítsa, hogy mire gondol. A gyógytorna kezeléseket nem darabszámra mérjük, mert a tornát tartósan kell végezni, önállóan is, a tornaalkalmak során pedig az aktuális problémának, helyzetnek megfelelően kell a kezelést végezni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2013. július 25., 17:04; Megválaszolva: 2013. július 25., 21:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        10 napja kulcscsonttörést szenvedtem el, bal oldalon középtájt két helyen eltört és kitört egy darab, hátizsák rögzítő kötést kaptam, majd rá 5 napra elmozdulás miatt megoperáltak, kaptam egy titán lemezt. Van rajtam egy 15 cm hosszú...
        Az lenne a kérdésem, hogy 8 hetes proximális sípcsonttöréssel szeretnék visszamenni dolgozni. A lábamat részlegesen terhelhetem. Ha munka mellett járok gyógytornára az befolyásolhatja vagy lassítaná a gyógyulást? Irodai, ülő munkát végzek...
        Négyes fokozatú porckopás és paralízis esetén ajánlott-e a gyógytorna, és ha igen hány alkalom kezelés szükséges?
        A bal térdemben belső oldalszalagszakadás történt (foci). 4 hétig rögzítve volt a lábam, ez most lejárt, és azt mondta az orvos (kérdésemre), hogy nem szükséges gyógytorna, mert fiatal a szervezet, helyrejön magától (33 éves vagyok). Nem...
        Édesanyám 50 éves, eltörött a bal lába utolsó, legkisebb (ötödik) lábközépcsontja tánc közben. Fekvőgipszet kapott, most vették le, és azt mondták fokozatosan terhelje. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen gyógytornát tudna neki...