• Gerincferdülésre járó támogatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy gerincferdülésre jár-e valamilyen anyagi támogatás (saját jogon magasabb összegű családi pótlék vagy fogyatékossági támogatás)? Azt tudom, hogy ezeknek az igényléséhez az Országos Szakértői és Rehabilitációs Bizottság szakvéleménye szükséges. 24 éves vagyok, 1997 novemberében állapították meg a gerincferdülésemet. Jelenlegi állapot szerint T6-T11 között 43 fok, T12 L4 között 34 fok kompenzatorikus scoliosis, itt is csigolyarotatio. Műtét nem szükséges, ha minden nap végzem a tornát, úszni és masszázsra járok, heti 1-2 alkalommal. Ez havonta a legalacsonyabb árakkal és itthoni tornával is legalább 15.000 Ft kiadást jelent. Most az uszodába semmilyen kedvezményt nem kapok, a tornát és a masszázst pedig évente kétszer írhatják fel 10 alkalomra, ami az én esetemben szinte semmire sem elég, mivel a gerincem javulni nem fog és életem végéig elkísér az úszás, a torna, a masszázs. Gyermekkoromban a szüleim nem jártak utána, de egy gyógytornásztól hallottam, hogy járt volna a magasabb összegű családi pótlék. Felnőttkorban is járhat?? Fűzőt már nem hordok, 19 éves koromig hordtam. Ezek a költségek mindig is meglesznek, számomra ez olyan teher, amit nem tudok vállalni, nem tudom megfizetni. Hova fordulhatnék ezügyben? A választ előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincferdülés témában

        Tisztelt kérdező!

          Először is nem értek azzal egyet, hogy 43 fokos thoracalis görbületnél nem ajánlották meg a műtétet.Az ön által fizetett költségek elképzelhető, hogy lyukas kalapba öntött öszegek, mert ettől a konzervatív kezeléstől sok eredmény nem várható, sőt , ha a görbület nagysága nő, mellkasi, légzési panaszai is lesznek, ezt nem kellene megvárni, már csak azért sem, mert fiatal. 24 éves kortól rokkantan élni nem igazán jó életminőség.
        Ezért én azt tanácsolom önnek, hogy kezelőorvosánál forszírozza a műtéti kezelést, mert ezzel csökkenthető az ilyen nagy görbület jelentős mértékben javítva az életminőséget! Sokkal többet ér, mint rokkantságért anyagi támogatást igényelni. Egyébként ez utóbbi első lépése az orthopéd szakorvosnál kezdődik, akinek egy korrekt szakorvosi véleményt kell írnia, ezután kell bizottsághoz fordulni, s innentől kezdve ki tudja, mennyi idő telik el az elbírálásig, nem tudni azt sem, hány %-os támogatást adnak.

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-04 23:16:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés