• Nyakfájás, de mitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Nagyjából 3 hónapja emlékeim szerint, megránduult a nyakam egy rossz mozdulatot követően. Azóta sokszor égő, tűkkel szúrkáló fájdalmat érzek az egyik felső csigolyámban, illetve néha kisugárzik a fejembe, és előfordul enyhe szédülés is. Mivel a tünetek nem enyhültek mideton és aflamin szedését követően, elküldtek röntgen vizsgálatra. A következő lett az eredmény: A nyaki lordosis íve megtartott. A csigolyák magassága, csontszerkezete szabályos. Spondylosis rad. jelei nem láthatók. Kezdõdõ uncovertebralis és kisizületi arthrosis figyelhetõ meg. Az intervertebralis rések érdemben nem szûkebbek. Nyaki borda nem mutatható ki. A lelet elkészülte után beinjekciózták a nyakam és a vállaimat, beszedtem egy doboz Analgesin-t és egy doboz Sirdalud-ot, de nem lett jobb a helyzet. Két kérdésem lenne: Mit jelent egészen pontosan a röntgen lelet, mit írnak benne? Porckorongsérv lenne? Mit javasol, milyen további teendőim vannak a problémámmal kapcsolatban? Köszönettel, Attila

        Dr. Puskás Réka válasza a nyaki fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A röntgen lelet ezt jeleni: a nyaki gerinc normál görbülete megtartott. a csigolyák és a köztük levő rések (ahol a porckorongok vannak) normál magasságúak. Meszesedés nincs, de a kisízületekben porckopás mutatkozik. Nyaki bordája nincs. Ez azt jelenti, hogy csak kisebb eltérések vannak a röntgenen, nincs olyan jel, ami porckorong sérvre utalna. Egyébként a panaszai sem utalnak erre. Szerinte, fizikoterápia és gyógytorna kezelésre lenne szüksége, lehet, hogy a masszázs is segít. Azt, hogy pontosan mit és hogyan kellene csinálni, csak részletes vizsgálat alapján lehet eldönteni. Lehet az is, hogy meg kellene változtatni a testtartását, vagy a fizikai terhelését. Javaslom, hogy térjen vissza az orvosához és kérjen további kezelést, esetleg gyógytornát is. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. augusztus 09., 15:27; Megválaszolva: 2020. augusztus 25., 18:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: