• Nyaki fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Puskás Réka! Az elmúlt néhány hónapban többször előfordult, hogy egy hirtelen mozdulat vagy reggeli ébredés után erős nyaki fájdalom, nyaki merevség alakult ki. Az egyre gyakoribb „elalvásos” panaszok miatt igyekeztem életmódbeli szokásaimon változtatni (helyes testtartás, nyomáskiegyenlítő hatású párna használata, kímélő sportolás), azonban sajnos a tünetek időszakosan visszatérnek. Ülőmunkát végzek, mely alkalmanként szintén felerősíti panaszaim. Immár harmadik alkalommal igen erős fájdalmat tapasztaltam ébredés után a nyaki régióban, mely kisugárzott a bal vállamba, karomba is. Panaszommal ellátogattam a háziorvosomhoz, ahol készült egy nyaki gerinc kétirányú röntgenfelvétel, mely az alábbi eredményt mutatta: „A lordosis a kp. harmadban 15 fokos dorsal felé konvex kyphosisba megy át. A C.IV.-V. csigolya közti porcrés ventrálisan szűkebb. Más elt. nem látható. Nyaki borda nincs.” Az elmúlt napokban tüneteim pihentetés mellett, fájdalomcsillapító és izomlazító szedésével enyhülnek, de még fennállnak. Kérdésem az volna, hogy az alábbi információk alapján Ön szerint érdemes lenne egy reumatológiai szakrendelésre ellátogatni további kivizsgálás céljából? Válaszát, segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Puskás Réka válasza a nyaki fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A röntgen leleten régebb óta fennálló, komolyabb tartáshibát és porckorong kopásra utaló eltérést találtak. A panaszai, melyeket leírt, eredhetnek ebből az elváltozásból. Fiatal korára való tekintettel mindenképpen azt javaslom, hogy igen, keressen fel reumatológust a további kivizsgálás céljából (elsősorban részletes fizikális vizsgálat szükséges). Ezen kívül egészen biztosan szüksége lesz gyógytornára is. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2019. november 06., 14:33; Megválaszolva: 2019. november 07., 13:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.