Gerincbeteg

Tisztelt Doktorur /Doktorno 34 éves férfi vagyok.a lapockáim kozt a 9-es és a 10-es csigolyám kozott nincsen porc a rontgenfelvételen látni, hogy a csigolyák kozotti rés minimális, csigolyákon pedig csontos peremek, kinövések, csőrök (spondylophytak) vannak. Egész nap szuro fájdalmat érzek (kés szurásos fájdalomhoz hasonlitanám) a csigolyámban és a lapockáim alatt és a hátizmom befeszul erre a fájdalomra plussz maga az érzés idegessé, feszulté és frusztrálová tesz és a hátam még jobban befeszul. Azt figyeltem meg ha bármit csinálok (tanulok, eszek, telefonálok, mosogatok) jobban befeszul és jobban fáj, de ha az ágyban fekszek akkor nem érzek semmi fájdalmat a hátamban és ha discoba elmegyek, egész este táncolok iszogatok mértékkel alkoholt lazulok akkor se fáj. Egész életemben feszengtem gyerekkoromban beszédhibás voltam (dadogtam) és szociálfobiás ezálltal, de azt kinottem. 3 éve érzem ezt a feszengést, amiota az exemmel laktam kulfoldon és eggyutt is dolgoztunk (takaritoi munkát) csináltunk. Szinte egész nap eggyutt voltunk (uvoltozés, ordibálás, veszekedés, egésznapos feszengés, idegileg kikészultem mellette), de eleinte a csigolyám nem fájt csak a hátamban bele állt az ideg egész nap és egyre erosebben az évek elteltével. A csigolyám meg a lapockám recseg ropog 2 éve. Attol félek, hogy ez csak rosszabb lessz ha nem találok rá megoldást, akár le is rokkanhatok, egy ordogi kornek látom ezt a betegséget és egyre rosszabbnak. Alapbol egy feszult tipus vagyok, robbanékony és hamar ideges tipus de ezzel a betegséggel még jobban az lettem. Olyan, mint ha belém égett volna ez az egésznapos feszult állapot. A hátam reflex szeruen mindig befeszul ilyenrol még nem hallottam. A segitségét szeretném kérni, hogy mi erre a megoldás és hogy mind ezt a stressz okozta, és a mostani befeszulés idegalapon jon a hátamba vagy a hátizom reflekszszeruen befeszul a porckorong kopás végett, és hogy, hogy lehet ebbol az ordogi állapotbol kijonni, A válaszát és segitségét elore is koszonom. Udv; gerincproblémás

Dr. Kerekes Éva válasza hátfájás témában

Tisztelt Érdeklődő! Bár most úgy tűnik, egy ördögi körben van, de valójában nincs nagy baj és új betegség. A gerinckopás nem márol holnapra alakult ki, és lehet vele élni, rendszeres gyógyorna hatására tartós fájdalommentesség remélhető. A szorongás, feszültség az, ami most elviselhetetlenné teszi az életét, és állandósítja a fájdalmat. Tudom, nem könnyű, de ezt meg lehet tanulni oldani. Érdemes pszichiater vagy psichológus segtségét kérni, de igazi megoldást önmagától várhat. kiválóan oldja a feszültséget a sport és a hobbitevékenység. Utóbbinak nem kell drágának lenni, de minden héten kellene néhány órát tölteni olyasmival, ami jólesik és ellazítja- ezért is panaszmentes a discoban. gyógyulást kívánok.

Megválaszolva: 2016. január 18.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Bal oldali lapocka alatti szúró...
Tisztelt doktor úr, Kb. Fél éve érzek a bal oldali lapocka alat, kicsit a gerincem és a lapocka közt félúton mély levegővételre és tüsszentésre szúró...
Jobb térd probléma
Tisztelt Doktor Nő! Jobb térdemet érte kb 2 éve egy baleset, ami által egyre jobban nyilal a térd kalácsom alatti terület. 2 orvosnál már jártam, akiktől...
Jobb oldali csípőfájdalom
Kedves Doktornő! Jobb oldali csípőfájdalommal küzdök már majd egy hónapja. Járni sántítva tudok, fekvés, ülés, állás közben nem fáj, csak ha a jobb lábam...
Váll MR diagnózis, AC arthrosis
Tisztelt Doktor Nő! Azért írok Önnek, mert már hónapok óta húzódik a problémám a vállammal és az ortopéd orvos válaszát nem érzem teljesnek. Kondizás közben...
Porckorong migráció
Kedves Doktornő! Szeretnék segítséget kérni az alábbi MR lelet értelmezésben. Jelenleg panaszmentes vagyok. A 17 mmes migráció az kiszakadást jelent? Műtéti...
MRI lelet értelmezése.
Kedves Doktornő! Kérem szíves segítségét az egy hete végzett lumbális gerinc MR. vizsgálati lelet laikus számára történő értelmezésére. - A lumbalis lordosis...