gerincbeteg

Tisztelt Doktorur /Doktorno 34 éves férfi vagyok.a lapockáim kozt a 9-es és a 10-es csigolyám kozott nincsen porc a rontgenfelvételen látni, hogy a csigolyák kozotti rés minimális, csigolyákon pedig csontos peremek, kinövések, csőrök (spondylophytak) vannak.Egész nap szuro fájdalmat érzek (kés szurásos fájdalomhoz hasonlitanám) a csigolyámban és a lapockáim alatt és a hátizmom befeszul erre a fájdalomra plussz maga az érzés idegessé, feszulté és frusztrálová tesz és a hátam még jobban befeszul. Azt figyeltem meg ha bármit csinálok (tanulok, eszek, telefonálok, mosogatok) jobban befeszul és jobban fáj, de ha az ágyban fekszek akkor nem érzek semmi fájdalmat a hátamban és ha discoba elmegyek, egész este táncolok iszogatok mértékkel alkoholt lazulok akkor se fáj. Egész életemben feszengtem gyerekkoromban beszédhibás voltam (dadogtam) és szociálfobiás ezálltal, de azt kinottem.3 éve érzem ezt a feszengést amiota az exemmel laktam kulfoldon és eggyutt is dolgoztunk (takaritoi munkát) csináltunk.Szinte egész nap eggyutt voltunk (uvoltozés, ordibálás, veszekedés, egésznapos feszengés, idegileg kikészultem mellette) de eleinte a csigolyám nem fájt csak a hátamban bele állt az ideg egész nap és egyre erosebben az évek elteltével. A csigolyám meg a lapockám recseg ropog 2 éve. Attol félek hogy ez csak rosszabb lessz ha nem találok rá megoldást, akár le is rokkanhatok , egy ordogi kornek látom ezt a betegséget és egyre rosszabbnak. Alapbol egy feszult tipus vagyok, robbanékony és hamar ideges tipus de ezzel a betegséggel még jobban az lettem. Olyan mint ha belém égett volna ez az egésznapos feszult állapot. A hátam reflex szeruen mindig befeszul ilyenrol még nem hallottam. A segitségét szeretném kérni hogy mi erre a megoldás és hogy mind ezt a stressz okozta, és a mostani befeszulés idegalapon jon a hátamba vagy a hátizom reflekszszeruen befeszul a porckorong kopás végett, és hogy, hogy lehet ebbol az ordogi állapotbol kijonni, A válaszát és segitségét elore is koszonom. Udv; gerincproblémás

Dr. Kerekes Éva válasza hátfájás témában

Tisztelt Érdeklődő!

Bár most úgy tűnik, egy ördögi körben van, de valójában nincs nagy baj és új betegség.

A gerinckopás nem márol holnapra alakult ki, és lehet vele élni, rendszeres gyógyorna hatására tartós fájdalommentesség remélhető.

A szorongás, feszültség az, ami most elviselhetetlenné teszi az életét, és állandósítja a fájdalmat. Tudom, nem könnyű, de ezt meg lehet tanulni oldani. Érdemes pszichiater vagy psichológus segtségét kérni, de igazi megoldást önmagától várhat.

kiválóan oldja a feszültséget a sport és a hobbitevékenység. Utóbbinak nem kell drágának lenni, de minden héten kellene néhány órát tölteni olyasmival, ami jólesik és ellazítja- ezért is panaszmentes a discoban.

gyógyulást kívánok.

Kérdés: 2016. január 18., 20:21; Megválaszolva: 2016. január 18., 22:50
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Bal oldali lapocka alatti szúró...
Tisztelt doktor úr, Kb. Fél éve érzek a bal oldali lapocka alat, kicsit a gerincem és a lapocka közt félúton mély levegővételre és tüsszentésre...
A lelet értelmezése
Reumatikus betegségből fakadó...
Mit jelent a gerinc MR leletem?
MRI lelet vélemény