Vállba kisugárzó fájdalom

Tisztelt Doktornő! Több mint egy éve élek fájdalommal, először a bal könyökömben, majd a bal vállamban van kisugárzó fájdalom. Kaptam már közvetlenül a vállamba Diphrophos injekciókat, fizikoerápiás kezeléseket (Dioninnal gerincre-vállra, Sono Activonnal gerincre, mágnest nyakra-vállra) és még vállsebésznél is voltam. Mivel a fájdalmaim az injekció és a fiziko kezelések után csökkentek, de nem szűntek meg, elküldtek izületi UH-ra, vémény: "AC izületi arthrosis. Tub. maius degenerációs cysta"; 4 irányú nyaki gerinc rtg-re, vélemény: "Fokozott ívű lordosis, V/VI/VII rések kb. felére beszűkültek, itt vannak nagyobb felrakódások, C-VII-D-I. magasságában 2 mm-es előrecsuszás látható, ami a fej előrahajlásakor változatlan mértékű, a fej hátrahajlításánál elsimult, nyaki borda nincs".; vállsebészhez, véleménye: "M7500/3 a váll adhaesiv capsulitise", váll rtg-re, vizsgálatok: 31604 - váll, AP felvétel bal ki-berotalva Y, 31606 - váll, axiális felvétel, vélemény: "eltérés nem látható"; gerinc MR vizsgálata natív gerinc, vélemény: "A nyaki lordososis íve megtartott, a csig.testek magassága megtartott, a peremeken mérs. spondylosis, a CIII/IV mag-ban a hátsó peremsarkak megnyúltak, de körülírt discus előboltosulás nincs, a CV/VI mag-ban centralisan 4x3 mm-es dsicus protrusio van széli deformitásokkal kísérten, a CVI/VII mag-ban bal paramedialisan 8x5 mm-es hernia látható, a ventralis liquorteret szűkíti, a myelont nem komprimálja. A craniospinalis átmenet ép. A nyaki myelon jelmenete szabályos". Azt szeretném megkérdezni, hogy tulajdonképpen mi a bajom, miért nem múlik el véglegesen, miért tér vissza a bal vállamban lévő fájdalom az injekciók és a fenti fiziko-kezelések után? Azt is szeretném kérdezni, hogy milyen jellegű további kórházi kezelés, esetleg gyógyfürdő vehető igénybe, ill el fog-e múlni ez a fájdalom? Az ilyen jellegű betegségeknél fel lehet-e keresni csontkovácsot? Mert már annyira fáj a karom, hogy ezen is gondolkoztam. Mit csináljak Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza erős vállfájdalom témában

Kedves Kérdező!

Az a diagnózis, amit a vállsebész leírt: adhesiv capsulitis magyarul befagyott váll, indokolja a hosszan tartó és nehezen kezelhető vállfájdalmat. Ez nem okoz jellegzetes eltéréseket váll röntgen vizsgálat alkalmával, ahogy önnél sem láttak semmi különöset.

A talált nyaki eltérések komolyabbak, viszont nem okoznak válltáji fájdalmat. De könyöktájit esetleg igen.

Azt, hogy pontosan miért fáj a karja, csak betegvizsgálat után, a fizikális állapot pontos ismeretében lehet megmondani. Az az orvos, aki elrendelte önnél ezeket a vizsgálatokat, valószínűleg el tudja mondani önnek, hogy mi a baja.

További kezelésekről nemigen tudok nyilatkozni, mert ahhoz is ismerni kell a beteget. Rehabilitációs vagy reumatológiai osztályos kezelés, vagy nappali fürdőkórházi ellátás valószínűleg változtatna az állapotán. De ha befagyott váll okozza a panaszait, akkor magától is elmúlik, sajnos csak kb 2 év fennállás után. Csontkovács felkeresését nem javaslom, a nyakán található porckorongsérv és elcsúszás miatt, ezt nem szabad így kezelni, mert veszélyes lehet. Befagyott vállon pedig tartósan nem segít az ilyen kezelés, viszont igen fájdalmas.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2014. december 13., 14:28; Megválaszolva: 2014. december 17., 23:20
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?