bal karfájdalom

Kedves doktornő / doktorúr! A következő problémával fordulnék Önhöz: többszörösen előfordul, mostanában egyre gyakrabban, hogy intenzív fájdalmat érzek a bal vállamban illetve deltámban. Ezen terület nyomásra érzékeny is, valamint lefelé az alkarom felé sugárzik. Több óráig is eltart, akár egész nap is. Mozgástól független, pihenésre nem enyhűl. Annyit vettem csupán észre, hogy ha merőlegesen emelem a karom akkor feszül a deltám. Sokmindent olvas az ember az interneten, féltem, hogy esetleg a szívemmel lehet valami ezért elmentem kardiológiára vele. Csináltak nyugalmi EKG-t, terhelést, Szívultrahangot. Az orvosom szerint a szívemnek semmi baja, biztosan kijelenthető, hogy nem az okozza fenti panaszaim. Elég magas a fájdalom küszöböm, de van, hogy elviselhetetlen fájdalom mellett kell dolgoznom. Egy kicsit magamról: sportos testalkatú, jó kiállású fiatalember vagyok, súlyfejeslegem nincs, nem dohányzom, nem iszom sem alkoholt sem koffeint, vérképem tökéletes, rendszeresen sportolok heti 2-3 úszom. A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja panaszaim, illetve milyen módon, hogyan lehetne megszüntetni? Válaszát előre köszönöm. Viktor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza erős vállfájdalom témában

Kedves Kérdező!

Vizsgálat nélkül nehéz erre a kérdésre pontosan válaszolni. A helyi nyomásérzékenység alapján ebben az esetben helyi problémára kell gondolni, ez legvalószínűbben váll körüli nyáktömlő gyulladás lehet. Ennek oka általában a váll körüli izomzat biomechanikai zavara, esetleg az úgynevezett rotátor köpeny szindróma. A lesugárzás a gyulladás velejárója. Elképzelhető az is, hogy valamilyen nyaki probléma okozza a fájdalmat és a helyi érzékenység csak félrevezető mellékes dolog. Ha jobban megfigyeli a panaszait és a kar emelésekor mégis fájdalom fokozódást észlel, akkor valószínű a váll körüli gyulladás.

Próbálja a vállát gyulladáscsökkentő krémmel kenni és hűvös borogatást alkalmazni egy hétig, illetve szedjen 7 napig vény nélkül kapható gyulladáscsökkentő gyógyszert. Ha nem szűnnek meg a panaszok, forduljon mielőbb mozgásszervi szakorvoshoz (ortopédus vagy reumatológus a megfelelő választás) .

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2015. április 29., 17:27; Megválaszolva: 2015. május 05., 21:36
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Vállba kisugárzó fájdalom
Tisztelt Doktornő! Több mint egy éve élek fájdalommal, először a bal könyökömben, majd a bal vállamban van kisugárzó fájdalom. Kaptam már...
Kézfájdalom
Orvostechnikai eszköz használata
Tisztelt Doktornő! Feleségem nevében írom a kérdést. 2019 -ben gerinc szűkületet állapítottak meg. Kezelések: gyógytorna, CT vezérelt gyöki...
Csontritkulás kezelés és a D vitamin
Kedves Választadó Webeteg! Csontritkulásra Ossica 3 Mg oldatos injekciót, valamint Citrokalciumot /napi 1/ és Vigantholt /nyáron naponta 4, télen 8...
Csontritkulás?
A reumatológiára térdproblémával csak két hónap múlva tudunk bejutni, addig szeretnénk tudni, hogy az alábbi röntgenfelvétel lelet alapján mi...