Megnyúlt oldaszalagok

Tisztelt Doktor Úr! Az előző panaszommal megbékélve (Genu Varum) , írom ezt a kérdést. Az előző problémám mármint a sípcsonti fájdalom része megoldódott a betéttel, gondom nincs többé, ultrahanggal megvizsgáltattam és kopást nem találtak, megelőzésképpen szedek porcerősítőt és ennyi. Rátérve erre a témára, azt vettem észre, hogy a jobb lábamban enyhén (nagyon hirtelen rántásra) a bal lábamban viszont kis rúgásra is kiroppan a térdem, fájni nem fáj, de félek hogy leporcan egy porc darab. Pontosítva amikor bal lábbal, belső rüszttel oldalra felemelem a lábam (befelé) , ki tud roppanni. Konkrétan a bal lábam ha derékszögbe felemelem és oldalra lengetem kotyog, aktív sportot tudok végezni, ha nem kell oldalra emelni a lábat, szóval futással, nincs gond. Én ebből azt veszem le, hogy az oldalszalagok nyúltak meg valami kapcsán, A KÉRDÉSEM, hogy térd rehab tornával helyre hozható e annyira, hogy ne kotyogjon egyáltalán, vagy feltétlen rövidítő műtét kell? Ha viszont torna, mit javasol?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Holnapy Gergely válasza térdízület témában

Tisztelt Uram!

Bár leírása rendkívül precíznek tűnik, mégis azt kell mondanom hogy látatlanul, vizsgálat nélkül a fenti kérdéseire válaszolni korrektül nem lehet. Izomerősítő tornával bizonyos ízületi instabilitásokon részben javítani lehet, teljesen pótolni azonban inak illetve szalagok funkcióját, azonban nem lehet. Műtéti indikációt jelen esetben interneten keresztül felállítani pedig hiba lenne. Kérdéseire korrekt ortopédiai vagy traumatológiai vizsgálat adhat választ.

Kérdés: 2013. szeptember 12., 21:16; Megválaszolva: 2013. szeptember 19., 17:15
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Tornázhatom-e tovább?
Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném, ha a térdizületi uh vizsgálatom alapján véleményt alkotna, hogy folytathatom e a sportolást, amit kb. 20 éve...
Porckopás és kocogás
Kezdődő porckopásom van, ami még nem fájdalmas de már ropog, kattog a térdem. Hetente egyszer kétszer kocogni járok. Azt vettem észre hogy kocogás...
szakmai vélemény kérése -...
Tisztelt doktornő/doktor úr a mellékelt kórlap alapján kérném a szakmai véleményét. A kórlap a 22 éves barátnőmé. A felírt gyógytorna sajnos...
Kopás okozta térdízületi gyulladás
Kedves Doktor Asszony/Úr! Gyermekkorom óta guggoláskor mindig is recsegett mindkét térdem, de ez soha nem járt fájdalommal. 52 éves családanya...
térdizület, térdszalag
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 28 éves nő vagyok. Diákkoromban is arányosan túlsúlyos voltam, jelenleg is 167 cm magasságomhoz 100 kg vagyok. A...