• Tornázhatom-e tovább?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném, ha a térdizületi uh vizsgálatom alapján véleményt alkotna, hogy folytathatom e a sportolást, amit kb. 20 éve utóbbi 10 -ben elég intenziven végzem. Futok bár most ezt több hónapja nem, spinningelek kampozok és hot ironozok. Bal oldalon a suprapatelláris recessusban min.folyadékgyülem látszik, legszélesebbátm. 5-6mm. A patella in homogén. A femurporc egyenletesen kissé keskenyebb. A medialis meniscus basisa a csontkonturon 2 mm-rel túl ér a collateralis szalagot megemeli, a szalag körül csikszerü folyadék láthato. A laterslis meniscus is a csontkonturon 2-3 mm-rel tul ér, itt a basis dorsalisrészében 5 mm hosszú echoszegény sáv látszik, részleges ruptura?. A collateralis szalag megtartottnak látszik, a szalag mentén itt is kevés folyadék van. A lateralis tibia peremen 3mm-es echodens meszesedés látható, a femur condylusok kissé egyenetlen konturuak. A fossa popliteaban Baker cysta v. folyadékgyülem nem ábrázolodik. Mit javasol a továbbiakban? Köszönönöm szépen! Tiszelettel.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdízület témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az UH lelet Önmagában csak tájékoztató jellegű, a vizsgálat nélkülözhetetlen a megfelelő terápia felállításában. A lelet alapján mérsékelt fokú porckopása van, de a félhold alakú porcon (meniscus) a szakadás sem zárható ki. Mindenképpen keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol a vizsgálatot követően, (ha szükséges további vizsgálatokat is végezve) pontosabb diagnózist és megfelelő kezelést tudnak mondani. Addig is javasolt a mozgás mérséklése, úszás, kerékpározás végzése.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. október 25., 17:14; Megválaszolva: 2017. október 30., 22:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: