Porckopás és kocogás

Kezdődő porckopásom van, ami még nem fájdalmas de már ropog, kattog a térdem. Hetente egyszer kétszer kocogni járok. Azt vettem észre hogy kocogás után egy két napig nem pattog annyira a térdem. Véletlen egybeesés vagy tényleg ennire jótékony a futás? Dona készítémyek szedéséről mi a véleménye? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Puskás Réka válasza térdízület témában

Kedves Kérdező!

A mozgás tényleg jót tesz az ízületeknek. Az izomerő növelése bármely ízület körül segíti annak működését. A kattogás lehet ártalmatlan jelenség, de jelezhet régi sérülést, vagy kopást is. A futás az ön esetében valószínűleg tényle ennyire jótékony hatású.

A ropogás miatt kipróbálhatja a Donát, mely tényleg jó és hatékony szer a térdízületi porckopás kezelésében. Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2013. augusztus 30., 12:45; Megválaszolva: 2013. szeptember 03., 10:01
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Tornázhatom-e tovább?
Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném, ha a térdizületi uh vizsgálatom alapján véleményt alkotna, hogy folytathatom e a sportolást, amit kb. 20 éve...
Megnyúlt oldaszalagok
Tisztelt Doktor Úr! Az előző panaszommal megbékélve (Genu Varum) , írom ezt a kérdést. Az előző problémám mármint a sípcsonti fájdalom része...
szakmai vélemény kérése...
Tisztelt doktornő/doktor úr a mellékelt kórlap alapján kérném a szakmai véleményét. A kórlap a 22 éves barátnőmé. A felírt gyógytorna sajnos...
Kopás okozta térdízületi gyulladás
Kedves Doktor Asszony/Úr! Gyermekkorom óta guggoláskor mindig is recsegett mindkét térdem, de ez soha nem járt fájdalommal. 52 éves családanya...
térdizület, térdszalag
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 28 éves nő vagyok. Diákkoromban is arányosan túlsúlyos voltam, jelenleg is 167 cm magasságomhoz 100 kg vagyok. A...