Csípőízületi kopás?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy éve kezdpdtek panaszaim. Kezdetben igen enyhék voltak. Gyaloglás közben érztem enyhe fájdalmat a bal lágyékban, a fájdalom a comb belső oldalán lefelé sugárzott. A panasz ritkán jelentkezett. Idén tavasszal aztán fizikai megterhelést követően, valamint spontán is jelentkezett a panasz. A fájdalom mostmár kifejezetten erős, és egyre hosszabb ideig fennáll. Járáskor érzem bal oldalon a lágyékban, illetve a comb belső oldalán lefelé sugárzó fájdalmat, lépcsőn felfelé lépni fájdalmas, leülni szintén fájdalommal jár. Jártam reumatológusnál. Időpontot kaptam, és mire oda jutottam épp panaszmentes időszakban voltam. "A csípőabdukció végponton kötött, d e mozgások fájdalmatlanok" ez áll az ambuláns lapomon. Mivel ismert Lv-S1 porckorongsérvem 5 alkalom gyógytornát írt fel az orvos. Arról nem esett szó jelen panaszaimat mi okozhatja. A fájdalom most épp egy hete áll fenn. A járás, leülés, előrehajlás, lépcsőzés (felfelé) kiváltja. Lágyékhajlatból a belső combomon sugárzik lefelé, erős...szinte a csontomban érzem a fájdalmat. Nem érzek viszont ízületi merevséget és nem jellemző, hogy reggel roszabb lenne, mint máskor. Létezik, hogy 34 évesen csípőízületi betegségem lenne? Vagy ez a sérvvel állna összefüggésben? Az biztos, hogy nagyon el vagyok keseredve! A sportolást is fel kellett adnom, mert per pillanat fizikailag képtelen vagyok rá. Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Varga Barbara

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csípőízület témában

Vizsgálat nélkül nem lehet pontos választ adni. Leírása alapján panaszait több minden is okozhatja. A csípő kopáshoz még elég fiatal, de nem elképzelhetetlen. Ezt egy ortopédiai vizsgálattal könnyen el lehet dönteni. Sokkal inkább valószínű, hogy a porckorongsérve áll a háttérben. Nagyon gyakran csípőtáji tüneteket is okoz. A sérv sem zárható ki teljesen. Azt javaslom keressen fel előbb egy ideggyógyászt, vagy idegsebészt, hogy porckorongsérv irányában végezzenek vizsgálatokat. Ha ez nem vezet eredményre, akkor ortopédiai, vagy általános sebészeti szakvizsgálat javasolt.

Kérdés: 2012. június 25., 14:46; Megválaszolva: 2012. június 28., 04:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?