Hirdetés
      • Terpeszbetétes pelenka prevencióként

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr! Kislányom a kiírt időre, 55 cm-el, 3650 gr-al született, jelenleg egy hónapos egészséges, jól fejlődő baba. A gyermekorvos megvizsgálta, és mindent rendben talált, csípőficam gyanúja még csak fel sem merült, mégis prevencióként terpeszbetétes pelenka használatát javasolta, mert itt mindenkinek javasolják. Családunkban sem fordult elő senkinél csípőficam. A kérdésem az lenne, hogy van-e értelme ezzel "kínozni" a gyereket, vagy elég rendszeres tornáztatással erősíteni a csípőizületét a szűrővizsgálatig?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csípőízület témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján minden rendeben van, így nem látom szükségességét a terpeszbetétes pelenka viselésének. Minden egyes pelenkázáskor párszor mozgassák át a csípőjét (terpesz-nyújt-terpesz-nyújt). A 6 hetes ultrahang vizsgálaton talált lelet lelet alapján pontosabb tanácsot kapnak az ortopédustól.


        Kérdés: 2015. szeptember 30., 12:16; Megválaszolva: 2015. október 11., 17:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: