• Farok csont fájdalmát erősítheti a gyógytorna?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Néhány hónapja nehezen tudok leülni illetve felállni. Úgy érzem, hogy a farok csontom fáj, de amikor felállok akkor, mintha az izomzat is fájna.Készítettek röntgenfelvételt és nem látszik, sem törés, sem zúzódás, sem más elváltozás. Még tavaly novemberben véletlenül ráestem a dohányzó asztal sarkára és éppen az utólsó csigolyát ütöttem meg. Utána az első, második hónapban nem tűnt felé, hogy fájna.Gyógytornára járok hetente 2x1 órára.Lehet, hogy esetleg a torna hozta ki jobban a fájdalmat? Talán más irányú vizsgálat is szükséges? Már aggódom, mert az ütés óta eltelt öt hónap és egyre jobban fáj ha leülük és mégjobban, ha fel kell állni. Köszönöm a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a farokcsont témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján és az eltelt időt figyelembe véve úgy gondolom többről van szó egyszerű zúzódásnál. Izomsérülés, esetleges ideg sérülés is állhat a háttérben. Azt javaslom keressen fel ismét egy baleseti szakrendelést, esetleg egy ortopédiait is, hogy további vizsgálatokkal kiderítsék panaszai konkrét okát.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. április 05., 16:53; Megválaszolva: 2012. április 10., 20:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: