Velőűrszeg eltávólitás

Tisztelet Dr.Úr/Nő Egy hete távolították el sípcsontomból a 2 éve behelyezett velőűrszeget. Kérdésem az lenne, hogy, mennyi ideig természetes dolog az ezt követő fájdalom? Egy hét után ugyanúgy fáj terhelésnél, mint első napon. Esetleg előfordulhatnak komoly szövődmények ilyenkor, és ha igen mi lehet súlyos? Válaszát előre is köszönöm, Tibor

Dr. Bogdán Aurél válasza velőűrszeg témában

Vizsgálat nélkül illetve a dokumentációk ismerete hiányában nehéz pontos választ adni. Általánosságban elmondható, hogy a velőűrszeg eltávolítást követően 1-2 hétig vannak fájdalmak, melyek fokozatosan megszűnnek. Általában a szegkivétel során vésni kell csontot, illetve sérül a csonthártya és ez eredményezi a fájdalmat! Ha elviselhetetlen szedjen fájdalomcsillapítót. Ha 2 héten belül nincs enyhülés, keresse fel operáló orvosát.

Megválaszolva: 2012. február 09.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Ufn szegezés
Tisztelt Doktor úr 2014ben volt balesetem jobb oldali combcsontomat törtem el. Ufn szegezéssel oldották meg. Akkor azt mondták nekem, én döntsem el, hogy...
Velőűrszeg
Üdvözlöm Doktor Úr/Nő! 2002-ben volt egy lábszártörésem, amit velőűrszegezéssel stabilizáltak. 1 év mulva kellett volna visszamennem, hogy eltávolítsák.Én...
Öregujj törés gyógyulása
Bal térd MR értelmezése, tanácsadás
Porckopás és táplálékkiegészitők
Pattanó ujj műtét után