Testtartás javítása

Tisztelt Doktor úr/nő! Rossz, ún. S-alakú testtartással, enyhe gerincferdüléssel rendelkezem. A minap vettem egy "emlékeztető hevedert", tartásjavító eszközt, melynek gumiszalagjai kissé hátraszorítják a vállakat. Azonban az az aggodalmam lépett fel, hogy mi van ha ellenkező hatást érek el vele, tehát nem kiegyenesíti a hátam, hanem az izmok elernyedése, mesterséges megtartása miatt még jobban begörnyedek? Mi a valóság? A másik, hogy heti egy gerincjóga is hatásos, vagy heti többszöri járás nélkül hasztalan?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza testtartás témában

Tisztelt KÉrdező!

Nem fog még jobban begörnyedni a háta, ennek pont aza lényege, hogy fokozottizommunkéra készteti. A heti 1 joga is hatásos lehet, de emellett érdemes otthonra egy könnyebb gyakolatsor összeállítani, melyet negyed órában minden nap végigcsinál.

Kérdés: 2011. november 05., 12:27; Megválaszolva: 2011. november 10., 21:55
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Tartasjavito?
Tiszelt Doktorno! Gyerekkorom ora rossz testtartasom van, eloregornyedt vagyok, fajdalmaim csak turazasok, kerkeparozasok utan vannak. Remutamologus...
SPA, vagy nem SPA?
Tisztelt Doktorúr/nő! Kérem értelmezzék a lelet szövegét, amit a barátnőm SPA gyanúja miatt kapott. "Kétirányú D és L gerinc, betekintő SI...
Lelet értelmezés
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy volt 7 hete egy balesetem, megcsúsztam a lépcsőn, a kisfiammal a kezemben ,nem estem el, de nagyon mélyen...
Gyermek ízületi kattogás
Tisztelt Doktornő. Lányom 11 éves, túlsúlyos kislány. Az utóbbi kB. Egy évben kattognak az ízületei, pár hónapja a lábfeje lépéskor, járáskor...
Hátsérülés
Kedves Doktornő! Tegnap este bevásárláskor a bolt biztonsági őre a 2 automata bejárati ajtó (külső-belső) között állva megállított, hogy...