• Emlőgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 2 hétel ezelőtt a bal oldali emlőmben fájdalmat észleltem enyhe hőemelkedésem volt és a mell bőre is enyhén piros volt és egy kicsit duzzadt is. Ultrahang vizsgálat a következőket írta ekkor: a belső quadransban a gyulladásnak megfelelő területen az emlőben oedéma látható, a septumok mentén vékony folyadék sávok is megyfigylhetőek ill. 7 óra irányában egy 6 mm-es elmosódott kontúrú cystosus jellegű (mögöttes hangferősödést mutató) képlet látható. egy 9*6 mm-es szabályos cysta i megfigyelhető. A nőgyógyász javaslatára Augmentin Duo 625 mg. tabl. szedtem és sebészi kontrollt javasolt, melyet megtettem. A sebész a következőket írta: Bsl oldalon mediálisan a felső és alsó quadrások között 4*6 cm-es lobulalt, mérsékelten érzékeny elváltozás észlelhető, benne fluctuatio nincs. Az elváltozás sem a pectrolalis izmot, sem a bőrt nem éri el, de felette enyhe hyperaemia észlelhető. Axillák szabadok. Az emlő komplex szűrővizsgálatára jegyztek elő okt. 21-re. Kérdésem a következő lenne: az antibiotikum kúra letelte után kb. 1 hét múlva a mellem fájdalma ismét erősödik, csak hideg borogatásra enyhül kissé. Nem tudom, hogy különösképpen melltartó haználata után miért erősödik e fájdalom? Elképzelhető, hogy még mindig gyulladás megy végbe a mellemben vagy ennek hátterében esetlegesen egy daganat kialakulására lehet-e következtetni? (A családban már nagymamámnak volt emlő daganata így természetesen nagyon félek, hogy nálam is ez van kialakulóban?) Kérem szíveskedjék fentiek ismeretében tájékoztatni, mert ha gyulladásos folyamatok zajlanak le bennem akkor még a következő vizsgálatig egy antibiotikum kúrát még meg tudok csinálni.

        Dr. Molnár Katalin válasza a emlőrák, emlőgyulladás témában

        Kedves Hölgyem, a komplex emlővizsgálat mindenképpen szükséges. Létezik emlődaganat és gyulladásos emlődaganat fogalma is. Sajnos mindent ki kell szűrni,hiszen az antibiotikumos kezelés ellenére a gyulladás nem húzódott vissza. Mindenképpen forduljon onkológushoz,hogy a szükséges teljes kivizsgálások megtörténjenek-mellkas-has CT,onkológiai mutatók,labor leletek. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin.


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 07., 14:04; Megválaszolva: 2011. október 10., 11:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés