Emlőgyulladás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 2 hétel ezelőtt a bal oldali emlőmben fájdalmat észleltem enyhe hőemelkedésem volt és a mell bőre is enyhén piros volt és egy kicsit duzzadt is. Ultrahang vizsgálat a következőket írta ekkor: a belső quadransban a gyulladásnak megfelelő területen az emlőben oedéma látható, a septumok mentén vékony folyadék sávok is megyfigylhetőek ill. 7 óra irányában egy 6 mm-es elmosódott kontúrú cystosus jellegű (mögöttes hangferősödést mutató) képlet látható. egy 9*6 mm-es szabályos cysta i megfigyelhető. A nőgyógyász javaslatára Augmentin Duo 625 mg. tabl. szedtem és sebészi kontrollt javasolt, melyet megtettem. A sebész a következőket írta: Bsl oldalon mediálisan a felső és alsó quadrások között 4*6 cm-es lobulalt, mérsékelten érzékeny elváltozás észlelhető, benne fluctuatio nincs. Az elváltozás sem a pectrolalis izmot, sem a bőrt nem éri el, de felette enyhe hyperaemia észlelhető. Axillák szabadok. Az emlő komplex szűrővizsgálatára jegyztek elő okt. 21-re. Kérdésem a következő lenne: az antibiotikum kúra letelte után kb. 1 hét múlva a mellem fájdalma ismét erősödik, csak hideg borogatásra enyhül kissé. Nem tudom, hogy különösképpen melltartó haználata után miért erősödik e fájdalom? Elképzelhető, hogy még mindig gyulladás megy végbe a mellemben vagy ennek hátterében esetlegesen egy daganat kialakulására lehet-e következtetni? (A családban már nagymamámnak volt emlő daganata így természetesen nagyon félek, hogy nálam is ez van kialakulóban? ) Kérem szíveskedjék fentiek ismeretében tájékoztatni, mert ha gyulladásos folyamatok zajlanak le bennem akkor még a következő vizsgálatig egy antibiotikum kúrát még meg tudok csinálni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Katalin válasza emlőrák, emlőgyulladás témában

Kedves Hölgyem,

a komplex emlővizsgálat mindenképpen szükséges.

Létezik emlődaganat és gyulladásos emlődaganat fogalma is.

Sajnos mindent ki kell szűrni, hiszen az antibiotikumos kezelés ellenére a gyulladás nem húzódott vissza.

Mindenképpen forduljon onkológushoz, hogy a szükséges teljes kivizsgálások megtörténjenek-mellkas-has CT, onkológiai mutatók, labor leletek.

Üdvözlettel

dr. Molnár Katalin.

Kérdés: 2011. október 07., 14:04; Megválaszolva: 2011. október 10., 11:39
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2