Tanács kérés

Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kérném a tisztelt cimzetett, hogy olvassák el kórszövettan leletet. Kérném a véleményüket, hogy gyógyszeres kezeléssel elmulasztható-e vagy csak műtétel? Kell-e utókézelés ha igen akkor mi? Mennyire súlyos ez a diagnózis? Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel Kné!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza emlőrák témában

Kedves Kérdező!

A szövettani lelet egyértelműen rosszindulatú emlődaganatot jelez.

Ahhoz, hogy további teendőkről véleményt tudjak mondani szükséges tudni, hogy mennyire kiterjedt a daganat, vagyis hol fordul elő az emlőben, van e több góc, érintettek e a nyirokcsomók, van e eltérés a mellkasröntgenen, hasi ultrahang leleten, stb.....

Tehát amit most tudok mondani, hogy ezzel további teendők vannak.

Feltehetően szükség lesz műtétre és utókezelésre is, de ennek pontos formáiról az adatainak birtokában fog dönteni az onkológiai szakbizottság. Ebben a bizottságban radiológus, patológus, sebész, onkológus vesz részt, akik minden szempontot figyelembe fognak venni ahhoz, hogy az Ön számára legoptimálisabb és egyben a legbiztonságosabb eljárásokat felajánlják.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. július 27., 13:27; Megválaszolva: 2015. július 28., 16:47
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat